γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Να πάρει θέση ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης για το θέμα της μετακίνησης του AirSea Show από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη ζητήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 24 Μαΐου από την πρώην δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και από τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Παπαδόπουλο. 

 

Η κ. Τσανάκα αναρωτήθηκε γιατί φτάσαμε στο σημείο να χάσουμε τη διοργάνωση και μάλιστα με Καβαλιώτη υπουργό Εθνικής Άμυνας ενώ ο κ. Παπαδόπουλος είπε «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον δήμαρχο που κατάφερε να διώξει το air sea show». 

 

Κάθετα αντίθετος με τη διοργάνωση και το χρηματικό ποσό που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί εμφανίστηκε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. 

 

«Δεν νιώθω καμία ήττα για το ότι το show θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Αυτός ο κύριος ήταν πολύ πιεστικός ότι απαιτούνται περισσότερα χρήματα. Ο Δήμος δεν έχει 100.000 ευρώ να διαθέσει. Πέρυσι είχε αναβληθεί λόγω Covid -19 αλλά είχα κάνει σαφές ότι ο Δήμος δεν έχει περισσότερα χρήματα από 40.000 ευρώ να διαθέσει. Φέτος χωρίς να γίνει καμία συζήτηση μάθαμε ότι το show θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

 

Δεν θα μπορούσα να δώσω 100.000 ευρώ για τα αεροπλανάκια να πετάνε πάνω από την πόλη. Δεν έχω την άποψη ότι αυτή η διοργάνωση προσελκύει τουρίστες εκτός από τα παραλιακά καφέ που εκείνες τις δυο μέρες δουλεύουν.

 

Η Θεσσαλονίκη έχει πιο πολλά χρήματα από εμάς να διαθέσει, είδα και φωτογραφίες. Δεν αισθάνομαι καμία ήττα αν είχα αυτά τα χρήματα θα τα έδινα στο φεστιβάλ Φιλίππων για να πάρει την αξία και τη δημοσιότητα που του αξίζει κι όχι να πετάνε αεροπλανάκια μέσα στην πόλη που είναι και επικίνδυνο», είπε ο κ. Μουριάδης.