Σε 40 νησιά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, ενώ σε 19 νησιά ξεκινάει από σήμερα η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Ανάμεσα στα 19 νησιά είναι η Θάσος. Αναλυτικά η λίστα:

Ρόδος
Κέρκυρα
Λέσβος
Χίος
Ζάκυνθος
Σαλαμίνα
Κεφαλονιά
Κως
Σάμος
Λευκάδα
Σύρος
Νάξος
Σαντορίνη
Λήμνος
Κάλυμνος
Θάσος
Μύκονος
Πάρος
Αίγινα

 

Πάνω από 80% η εμβολιαστική κάλυψη στη Θάσο το 40% από πολίτες εκτός νησιού

 

Στοιχεία για τη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα των κατοίκων των νησιών έδωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, βάσει των ποσοστών κάλυψης των διαθέσιμων ραντεβού.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην χθεσινή ενημέρωση, κάλυψη 100% των διαθέσιμων ραντεβού εμφανίζουν οι νήσοι Σαλαμίνα, Κως, Πάρος, Ρόδος, Μύκονος, Νάξος, Χίος, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα, ενώ πάνω από 80% είναι η κάλυψη των διαθέσιμων ραντεβού σε Λευκάδα, Κάλυμνο, Θάσο και Σύρο.

 

Σημειώνεται ωστόσο ότι το 40% των ραντεβού στη Θάσο αφορά σε πολίτες εκτός νησιού οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer ενώ ήδη κλείνονται ραντεβού από διάφορα σημεία της χώρας για το μονοδοσικό εμβόλιο της johnson & johnson

 

Αντίθετα, χαμηλή παραμένει η συμμετοχή στον εμβολιασμό στα νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο.

 

Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στις περιοχές αυτές κάνοντας έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στην «Επιχείρηση Ελευθερία»