Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο ‘’Destination: Happiness!’’, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση μαθητών και εκπαιδευτικών του  6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας με τον Δρ. Σωτήριο Ορφανίδη, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ).

 

Η διαδικτυακή συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (7/5) και σε αυτή συμμετείχαν ο Διευθυντής του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας Δανιήλ Εμμανουηλίδης, η Υποδιευθύντρια Στέλλα Μαντατζή, οι εκπαιδευτικοί. Ευαγγελία Τσιάγγα και Βασιλική Κατσάκη και μαθητές της Α΄ Τάξης

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δρ. Σωτήριος Ορφανίδης βοήθησε τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα το θαλάσσιο περιβάλλον και να κατανοήσουν τις β μεταξύ ενός υγιούς και ενός επιβαρυμένου περιβάλλοντος.

 

To 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ “Destination: Happiness” μαζί με σχολεία από την Πολωνία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την επίτευξη και διατήρηση της ευτυχίας ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των μαθητών. Στο πλαίσιο του προγράμματος μελετάται η επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στη σωματική και ψυχική ισορροπία του ανθρώπου.

 

(δελτίο Τύπου)