γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου 

 

«Το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να σταματήσει να λέει ψέματα για την πορεία της πανδημίας. Δεν γίνεται να λένε συνεχώς ότι πάμε καλά και χθες να πεθαίνουν 104 άνθρωποι και να έχουμε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων με 819 ανθρώπους», είπε μιλώντας στον KavalaNews 102.8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. 

 

Τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και επισήμανε πως δεν

«γίνεται να υποστηρίζουν ότι το lockdown στο οποίο βρισκόμαστε εδώ και 5 μήνες είναι πετυχημένο, όταν από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε χάσει πάνω από 8.500 συμπολίτες μας». 

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στον KavalaNews 102.8

 

 

Αναφερόμενος στα υγειονομικά μέτρα ο κ Ηλιόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας». «Δεν έχει αντιμετωπίσει τη διασπορά του ιού στους δύο βασικούς χώρους υπερμετάδοσης, σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς».

 

«Η κυβέρνηση, επίσης, δεν στήριξε ποτέ ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας γιατί δεν πιστεύει σε αυτό. Φέτος δουλεύουν στο ΕΣΥ 1.680 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι, ενώ ακόμα και σήμερα που τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, έχουν γονατίσει, αρνείται να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά τόνισε πως «Με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται το οκτάωρο, ένας εργαζόμενος θα δουλεύει για έξι μήνες σερί 10ωρα χωρίς να πληρωθεί ούτε μία ώρα υπερωρία, κάτι που σημαίνει μείωση μισθού αλλά και διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «έρχεται η πλήρης επικράτηση της ατομικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη έναντι των συλλογικών συμβάσεων».

 

Τόνισε επίσης πως «Το νομοσχέδιο αυτό είναι βγαλμένο από τις χειρότερες μέρες της ελληνικής χρεοκοπίας» και θύμισε ότι «η πολιτική αυτή δοκιμάστηκε το 2012 και απέτυχε».

 

«Καλούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο, στο οποίο θα σταθεί απέναντι η πλειοψηφία της κοινωνίας», επισήμανε συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων το επόμενο διάστημα ώστε ο νόμος αυτός να μην περάσει», επισήμανε.

 

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μη χτίσει πάνω στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής για κυρώσεις στην Τουρκία που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019, υιοθετώντας τη θέση ότι δεν χρειάζονται κυρώσεις και δίνοντας για πολύ μεγάλο διάστημα χώρο στην τουρκική πλευρά για να ξεδιπλώνει τις προκλήσεις της και την επιθετική πολιτική της».