Αναξιόπιστο χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης το πρόγραμμα εξόδου της κρίσης από την πανδημία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον KavalaNews 102.8. Για το ΚΕΘΕΑ είπε ότι η κυβέρνηση έχει αλλεργία σε κάθε τι που λειτουργεί εκτός Νεοδημοκρατικής αντίληψης. Μίλησε επίσης για την ανάδειξη νέου αρχηγού το φθινόπωρο, ενώ προέβλεψε πρόωρες εκλογές

 

«Θύμισε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»

 

«O κ. Τσιπρας δεν είχε αξιοπιστία στην εφαρμογή του προγράμματος σε οικονομικό επίπεδο. Είχε υποσχεθεί το 2012 και το 2015 τα πάντα στους πάντες και όταν έγινε κυβέρνηση φάνηκε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τίποτα. Μας παρουσίασε ένα πρόγραμμα που θύμισε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου», είπε ο κ. Χρηστίδης.  

 

«Οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν με το που ανοίξουν»

 

«Ο κ. Μητσοτάκης διαρκώς παράγει και αναπαράγει ειδησιογραφία για τα 70 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης και δεν δίνει το σχέδιο για το πού θα πάνε αυτά τα χρήματα. Αν θα πάνε στους μικρομεσαίους ή στις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν με το άνοιγμα».

 

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει αποφάσεις και ενόψει Πάσχα. Να δούμε τις θα κάνουμε με τον τουρισμό. Να δούμε μία σειρά πολιτικών επιλογών. Το πρόβλημα δεν ξεπερνιέται μόνο με τους εμβολιασμούς. Πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Έγιναν λάθη, υπήρξαν καθυστερήσεις αλλά το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα λάθη της». 

 

Η ΝΔ μετατρέπει το ΚΕΘΕΑ σε κυβερνητικό οργανισμό 

 

«Έχει αλλεργία η κυβέρνηση σε οτιδήποτε λειτουργεί εκτός της Νεοδημοκρατικής αντίληψης και τις "γαλάζιας" επιτελικής λειτουργίας. Εχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να ελέγξει το διοικητικό συμβούλιο. Απαξιώνει το ΚΕΘΕΑ και το μετατρέπει σε έναν κυβερνητικό οργανισμό χωρίς κανένα νόημα». 

 

Η προετοιμασίες για την ανάδειξη αρχηγού 

 

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μακρά ιστορία εσωτερικών αναμετρήσεων. Πάντα βγαίναμε πιο ισχυροί και δυνατοί. Θα κάνουμε ανοιχτές διαδικασίες. Όποιος έχει τη φιλοδοξία θα μπορεί να είναι υποψήφιος και θα κριθεί. Ως τότε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν αφορά τόσο τον κόσμο. Όλα θα συζητηθούν όταν έρθει η ώρα». 

 

Εκλογές το 2021

 

«Επίσης ο κ. Χρηστίδης προέβλεψε ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε εκλογές το φθινόπωρο, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ έχει μπει σε κύκλο φθοράς κι αυτό δεν μπορεί να το αντιστρέψει. Όσο πιο αργά πάει σε εκλογές τόσο μεγαλύτερη φθορά θα έχει», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ. 

 

Ακούστε τι είπε ο Παύλος Χρηστίδης στον KavalaNews 102.8