Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων των Πετρελαίων Καβάλας «Το Βαρέλι» είχε η βουλεθτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας στο κοίτασμα του Πρίνου.

 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Μανώλης Κελαϊδάκης, τα δικαιώματα των εργαζόμενων βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς οι γενικευμένες ελαστικές μορφές εργασίας και η εθελουσία βρίσκονται ήδη στο τραπέζι. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο η εταιρεία δεν έκανε καμία ενέργεια ώστε να αυξηθεί η παραγωγή. 

 

Από τη πλευρά της η κ. Ελευθεριάδου ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα, 19/4/2021 θα συζητηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο επίκαιρη ερώτησή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, στην οποία θα τεθεί το ερώτημα της αναγκαιότητας δανειοδότησης της εταιρείας με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και οι επιπρόσθετες ενέργειές της σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

 

Όπως σημείωσε, για εκείνη και για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη η θέση ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και δεν πρέπει να τροποποιηθεί επί τα χείρω καμία σύμβαση εργασίας. Ζήτησε, μάλιστα και από τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, ενώ συμπλήρωσε την ανησυχία της με τις μέχρι στιγμής χλιαρές και διφορούμενες αντιδράσεις τους.

 

Τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπούν η εργολαβοποίηση των εργαζομένων, οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού. «Σ' αυτό θα πρέπει να είμαστε κάθετοι και αδιαπραγμάτευτοι. Άλλωστε, εκτός από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μία τέτοια εξέλιξη θα είχε μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις και για την κοινωνία της Καβάλας. Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλο Λαυρεντιάδη», κατέληξε.

 

(δελτίο Τύπου)