Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν/LiFo

 

‘’Ο «big Sofo», ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μπασκετμπολίστες της τελευταίας εικοσαετίας, σε έναν ειλικρινή απολογισμό καριέρας, με αφορμή την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση’’ γράφει ο Γιώργος Ψωμιάδης στη LiFo

 

Στο δημοσίευμα διαβάζουμε: 

 

Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι γεννήθηκα στην Καβάλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι γεννήθηκα στο Καμερούν, όταν ο πατέρας μου ήταν εκεί και δούλευε ως πολιτικός μηχανικός. 

 

Ήρθα πολύ νωρίς στην Αθήνα. Έμενα στο Γαλάτσι, με την οικογένεια του πατέρα μου, τα ξαδέρφια μου, τους θείους μου. Λόγω της δουλειάς του μετακομίσαμε σε διάφορες περιοχές. Πήγαμε στην Ξάνθη, μείναμε για ένα μικρό διάστημα στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη. 

 

Η Καβάλα είναι το μέρος όπου έμεινα τα περισσότερα χρόνια και έκανα πολύ ωραίες φιλίες. Εκεί ήμουν από τη Δ’ Δημοτικού μέχρι το λύκειο.

 

• Ως πιτσιρικάς δεν είχα καμία απολύτως σχέση με το μπάσκετ, δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με αυτό. Η πρώτη μου επαφή ήταν στην Ξάνθη, όταν ήμουν στη Β’ Δημοτικού, που είχα πάει σε μια ακαδημία. Όταν έφυγα από την Ξάνθη, δεν ασχολήθηκα ξανά. 

 

Στην Καβάλα με βρήκαν τυχαία. Είχα πάει στον Αστέρα Καβάλας, αλλά δεν είχα δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσπάθησα να φύγω αποκεί και κατέληξα να παίζω κάποια στιγμή στον Ηρακλή. Ήταν μια ασχολία όπως οι ξένες γλώσσες, κάτι για να απασχολούμαι μέσα στην ημέρα.

 

• Το ένα έφερε το άλλο… 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ