«Το άνοιγμα της εστίασης θα εξεταστεί μετά το Πάσχα ενώ οι μετακινήσεις εκτός νομού την εορταστική περίοδο θα κριθεί την τελευταία στιγμή», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (8/4), η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είπε πως η συγκεκριμένη συζήτηση «δεν είναι της παρούσης» ενώ για την εστίαση ξεκαθάρισε πως ενδεχόμενο ανοίγματος θα εξεταστεί μετά το Πάσχα, κάτι που έχει ξεκαθαριστεί από τις 2 Απριλίου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Για το θέμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Star σημείωσε πως για την περίοδο του Πάσχα θα αναμένει την εισήγηση των ειδικών λοιμωξιολόγων. 

 

Ξεκάθαρο έχει γίνει ότι η κυβέρνηση εκτός από το περεταίρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων και των μετακινήσεων, μέχρι το Πάσχα έχει «παγώσει» και το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων εκτός των Λυκείων, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα στις 12 Απριλίου. 

 

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των Λυκείων, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «δίνεται προτεραιότητα στα Λύκεια γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και διότι πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις».