«Πολύ σύντομα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα τελειώσει και ακόμα μια «φουρνιά» εργαζόμενων, που μέχρι πρόσφατα κάλυπταν ανάγκες, θα βρεθούν στον δρόμο», αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου. 

 

Ζητά το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου και επισημαίνει πως πρέπει να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2021. Επιπλέον ζητά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.  

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

 

Πανελλαδικά ο αριθμός αυτών των εργαζόμενων είναι περισσότεροι από 36000. Η πάγια τακτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ για ανακύκλωση της ανεργίας, μέσω τέτοιων προγραμμάτων, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ανάγκες των δήμων, ούτε για την καταπολέμηση της ανεργίας. 

 

 

Θα μπορούσε να θεωρηθεί πέρα από κάθε λογική, η πρόσληψη, επιμόρφωση στο αντικείμενο και η επακόλουθη απόλυση των εργαζομένων, αν δεν ήταν κεντρική αντίληψη της τοπικής και κεντρικής διοίκησης, να παραχωρήσει τμηματικά, κομμάτια της λειτουργίας των δήμων, σε ιδιώτες.

 

 

Σύντομα λοιπόν, εργαζόμενοι που καλύπτουν ανάγκες του δήμου μας, θα βρεθούν στον δρόμο  αφήνοντας τεράστια κενά στις υπηρεσίες του δήμου, ειδικά σε μια περίοδο που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αφενός λόγω της πανδημίας, όσο και λόγω της προετοιμασίας για την τουριστική σεζόν. 

 

 

Μάλιστα, αυτές οι απολύσεις έρχονται σε μια περίοδο που ο ΟΑΕΔ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο άλλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το 2021. 

 

 

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η κυβέρνηση -και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- παρέχει πακτωλό ζεστού χρήματος στους επιχειρηματίες, ενώ δεν έχει πάρει κανένα υγειονομικό μέτρο για την προστασία των εργαζόμενων και την προστασία της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

 

 

Ζητάμε τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πολιτική απόφαση ο δήμος να αναλάβει την ευθύνη για όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, χωρίς περιστροφές, να μη βρεθεί κανένας εκτός δουλειάς.

 

 

Να υπάρξει παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλος του 2021

 

Απαιτούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ταυτόχρονα πλήρη στελέχωση όλων των υπηρεσιών του δήμου με προσλήψεις προσωπικού πλήρους και σταθερής εργασίας.