Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο για την «τοποθέτησης του Αρχιμανδρίτη ιερέως Ευαγγέλου Υφαντίδη, στην θέση του Προϊσταμένου του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καβάλας και την αυτόματη υποβάθμιση του μέχρι πρότινος Ιερέως Μιχαηλ Κωνσταντινίδη», στέλνουν πολίτες της Καβάλας. 

 

Η επιστολή κοινοποιείται στην Ιερά Σύνοδο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 

Αναλυτικά: 

 

"Σεβασμιωτάτε,

 

με αφορμή την από 1.4.2021 απόφασής σας περί τοποθέτησης του Αρχιμανδρίτη ιερέως Ευαγγέλου Υφαντίδη, στην θέση του Προισταμένου του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καβάλας και την αυτόματη υποβάθμιση του μέχρι πρότινος Ιερέως Μιχαηλ Κωνσταντινίδη , σας γνωρίζουμε ότι διαμαρτυρόμαστε για την κατάφορη αδικία που διαπράξετε σε βάρος του ανωτέρω αναφερόμενου Ιερέως, από τους πλέον ταπεινούς και αγαπητούς ιερείς που κοσμούν την της Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στην οποία ελέω ΘΕΟΥ προίσταστε , τοποθετώντας τον δεύτερο τη τάξει, λησμονώντας –εκούσια τε ή ακούσια –τόσον την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του, η οποία αποδεικνύεται από τον κατακλυσμό της προσέλευσης των πιστών σε κάθε Θεία Ευχαριστία και Ακολουθία αλλά και από το τεράστιο καθημερινό και διαρκή φιλανθρωπικό του έργο.

 

Δεν λάβατε υπόψη σας

 

Ούτε το βιογραφικό του ανωτέρω αναφερομένου Ιερέως αλλά ούτε ότι μεγάλωσε και γαλουχήθηκε σε ένα ευσεβές περιβάλλον καθόσον ο πατέρας του ήταν επίσης Ιερέας.

 

Διακαής πόθος του ήταν να διακονήσει και να εντυθεί τα άγια ράσα ώστε να ενταχθεί στην αγκαλιά της Αγίας Ορθοδόξου εκκλησίας μας.

 

Ηταν τόσο άξιος ώστε μετά την συνταξιοδότηση του ως πολίτης , το ίδιο μάλιστα έτος, χειροτονήθηκε ως Διάκονος και σε σύντομο χρονικό διάστημα ως Πρεσβύτερος από τον προκάτοχό σας Μακαριστό κυρό Προκόπιο.

 

Διακόνησε δεύτερος τη τάξει στον Ι.Ν Προφήτη Ηλία της πόλης και κατόπιν αποσπάσθηκε και στην συνέχεια τοποθετήθηκε ως Προιστάμενος εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου.

 

Επίσης χρημάτισε ως διαχειριστής των οικονομικών της Ιεράς Μητρόπολης μας.

 

Το ήθος του, η τιμιότης του, η ταπεινότητα του, η άοκνη προσφορά προς τον κάθε συνάνθρωπο μας, τον έκανε τόσο ΑΓΑΠΗΤΟ γιατί ο καθένας μας βρίσκει στο πρόσωπό του μια ΟΑΣΗ για να δεδιψάς και να ξεκουραστεί

 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διαμαρτυρόμαστε πνιγμένοι από δάκρυα λύπης για την κατάφορη αδικία την οποία διαπράξατε .

 

Σε αυτήν την περίοδο της δίωξης της Εκκλησίας μας που οι πιστοί της δεν έχουν τα προνόμια των πελατών σε ένα Σούπερ Μάρκετ ( στην Εκκλησία ο ανώτερος αριθμός πιστών είναι τα 25 άτομα, ενώ στα Σούπερ Μάρκετ πολύ μεγαλύτερος) ΕΣΕΙΣ προβήκατε σε μια απόφαση διχόνοιας και προβληματισμού της τοπικής κοινωνίας .

 

Σεβασμιώτατε , ΣΑΣ παρακαλούμε όπως ΑΜΕΣΑ, ανακαλέσετε αυτήν σας την απόφαση γιατί « Το πίπτειν ανθρώπινον, το εμμένειν εωσφορικόν, το μετανοείν θείον .»( Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος) και γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αγίου Παισίου «η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά , η αδικία δεν έχει, μαζεύει οργή Θεού. Φοβερό! Αυτοί που αδικούν, βάζουν φωτιά στο κεφάλι τους»

 

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Αρχιμανδρίτη Ευάγγελο Υφαντίδη ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ στην γενέτειρά του και ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ".