“Εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Αντικατάσταση Τμημάτων Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου», ύψους 200.000 ευρώ περίπου, από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”. 

 

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε σχετική ανάρτηση. 

 

Η χρηματοδότηση του έργου, σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, αποτελούσε αίτημα του Δημάρχου Θάσου. 

 

«Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού του Αγίου Γεωργίου στο νησί της Θάσου.

 

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τη συνεργασία του κ. Παναγιωτόπουλου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη», αναφέρει η ανακοίνωση. 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Θάσου: 

 

Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Θάσου σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α Θάσου, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αποφασίσθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 195.920€ για την υλοποίηση του  έργου “Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου”.

 

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου από αμίαντο εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από υπάρχον φρεάτιο μειωτή έως τη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου, συνολικού μήκους 1981μ και την κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου από την πηγή έως τον ανωτέρω μειωτή.

 

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

 

«Ακόμη ένα χρόνιο πρόβλημα της Θάσου αντιμετωπίζεται. Ακόμη ένα έργο υποδομής βρήκε τον δρόμο για την υλοποίησή του.

 

Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου συνεχίζει να αναζητά και να βρίσκει πηγές χρηματοδότησης σημαντικών έργων για τη Θάσο. 

 

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάνα Καλογήρου για την ικανοποίηση του αιτήματος και την απόφαση επιχορήγησης.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αμέριστη στήριξη της προσπάθειας».