Προσβλητική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του καταλογίζει στον δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Θασιακή Κίνηση – Πάμε Μαζί Δημήτρης Θεοδωρίδης με αφορμή την κριτική που άσκησε στη διοίκηση του Δήμου ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει δώσει 4 άδειες για ερευνητικές εργασίες εξόρυξης μαρμάρου. 

 

Ο Λευτέρης Κυριακίδης στην απάντησή του στην κριτική Θεοδωρίδη τον είχε αποκαλέσει αμετανόητα ημιμαθή λέγοντας πως η παράταξη του κ. Θεοδωρίδη κάνει αντιπολίτευση για να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της. 

 

Ο κ. Κυριακίδης προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τις γνωμοδοτήσεις διαφόρων υπηρεσιών και να παραπλανήσει τους πολίτες της Θάσου υποστηρίζοντας ότι οι άδειες για έρευνα και εξόρυξη μαρμάρου εγκρίνονται από την αποκεντρωμένη διοίκηση, λέει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρίδης με σημερινή ανταπάντησή του

 

Όλη η απάντηση του κ. Θεοδωρίδη έχει ως εξής: 

 

Ο κ. Κυριακίδης πανικόβλητος, από το βάρος της μεγάλης ευθύνης του απέναντι στους πολίτες της Θάσου, εξαιτίας της απόφασής του να παραχωρήσει την 4η άδεια για ερευνητικές εργασίες εξόρυξης μαρμάρου μέσα σε ενάμισι χρόνο που διοικεί, απάντησε με προκλητική αγένεια και αήθεις εκφράσεις στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Θασιακής Κίνησης-Πάμε Μαζί κάνοντας προσβλητική επίθεση στο πρόσωπό μου και συγχρόνως συκοφαντώντας την παράταξή μας με αναλήθειες και φτηνά δικολαβίστικα τερτίπια για να ξεφύγει από το όνειδος των πολιτικών του αποφάσεων.

 

Συγκεκριμένα: 

 

Ο κ. Κυριακίδης προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τις γνωμοδοτήσεις διαφόρων υπηρεσιών και να παραπλανήσει τους πολίτες της Θάσου υποστηρίζοντας ότι οι άδειες για έρευνα και εξόρυξη μαρμάρου εγκρίνονται από την αποκεντρωμένη διοίκηση. 

 

Αποκρύπτει έντεχνα την αλήθεια υποτιμώντας τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας, όταν δεν λέει ότι αφενός ο Δήμος Θάσου ως ιδιοκτήτης των δημοτικών δασών δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών και ότι αφετέρου χωρίς τη συναίνεση του Δήμου η Αποκεντρωμένη δεν μπορεί να εγκρίνει και συνεπώς να αρχίσει η διαδικασία έρευνας και εξόρυξης μαρμάρου. 

 

Η δε επίκλησή του στην απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μάς προκαλεί μόνο γέλιο, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στην Επιτροπή από τους 7 δημοτικούς συμβούλους, οι 5 είναι της παράταξής του, οι οποίοι μόνο αυτοί ψήφισαν θετικά. 

 

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί έχει πάντα σταθερές απόψεις για τη μεγάλη αξία που έχει το φυσικό περιβάλλον στη ζωή των κατοίκων του νησιού μας και για την προστασία που πρέπει να τυγχάνει από τους συμπολίτες μας. 

 

Οι απόψεις αυτές μας οδηγούν να επιδιώκουμε τον έλεγχο της λειτουργίας των λατομείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Θάσου. Απόψεις που ο κ. Κυριακίδης, αν και λέει ότι τις ασπάζεται, στην πράξη όμως δεν τις εφαρμόζει.

 

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί έχει πλήρη γνώση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας και με τις παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τη δράση της στην κοινωνία του νησιού μας δημιουργεί ένα αγωνιστικό μέτωπο με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας που διεκδικεί:

 

1. Τη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής Πρίνου Καβάλας με τακτικά και σταθερά δρομολόγια όλο το χρόνο.

2. Τον άμεσο εφοδιασμό του Κ. Υ. Πρίνου με τα απαραίτητα εμβόλια για τον γρήγορο εμβολιασμό των κατοίκων του νησιού μας, ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου.

3. Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Κ. Υ. Πρίνου για τους νεφροπαθείς του νησιού μας.

4. Τη μείωση των δημοτικών τελών για την οικονομική ανακούφιση δημοτών και επαγγελματιών.

5. Το σχεδιασμό και υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν ανάγκη τα χωριά μας. 

6. Το σχεδιασμό και τη διεκδίκηση δημιουργίας Βιολογικών Καθαρισμών στους οικισμούς του νησιού που δεν υπάρχουν.

7. Την υλοποίηση των έργων ύδρευσης για την άμεση αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του δικτύου υδροδότησης των οικισμών.

8. Την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού μας.

9. Την ολοκληρωμένη ανακύκλωση και διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας,

10. Την αναθεώρηση της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θάσου, που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους τα επόμενα χρόνια.

 

Ο κ. Κυριακίδης υποστηρίζει ότι «συνεχίζει τον αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου από την πρώτη γραμμή της μάχης», αλλά ο λαός της Θάσου παρατηρεί έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού, ολιγωρία στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας και μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση ώριμων έργων μετά από ενάμισι χρόνο θητείας. 

 

Η ενασχόληση κ. Δήμαρχε με τα κοινά χρειάζεται αλήθεια, ικανότητα, γνώση και προγραμματισμό. Δυστυχώς όμως εσείς δεν τα διαθέτετε, ούτως ώστε να διεκδικήσετε από την Περιφέρεια Α. Μ.-Θ. και την κυβέρνηση τις χρηματοδοτήσεις εκείνες που έχει ανάγκη το νησί μας για να αποκτήσει σοβαρές υποδομές.   

 

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί συνεχίζει τον αγώνα της για την οικονομική ανάπτυξη της Θάσου με αειφόρο κατεύθυνση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας με την απόκτηση σύγχρονων υποδομών στο νησί μας. 

      

Ο Επικεφαλής 

της Δημοτικής Θασιακής Κίνησης-Πάμε Μαζί

Θεοδωρίδης Δημήτριος