Για ψεύδη και συκοφαντίες του προέδρου της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολου Χρόνη κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Καβάλας ο Στάθης Εριφυλλίδης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Εριφυλλίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ψευδώς σε εκπομπή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ότι η δημοτική επί ημερών του τέως δημάρχου είχε πάρει δάνεια από την Τράπεζα Αττικής χαρακτηρίστηκαν κόκκινα και ότι τα διαχειρίζεται ιρλανδικό fund

 

Συγκεκριμένα ο κ. Εριφυλλίδης αναφέρει τα εξής; 

 

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κύριος Απόστολος Χρόνης, δήλωσε ότι τα δάνεια της ΔΕΥΑΚ από την Τράπεζα Αττικής τα διαχειρίζεται ιρλανδικό fund, γιατί χαρακτηρίσθηκαν «κόκκινα» δάνεια (ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!).

 

Δήλωσε επίσης, ψευδέστατα και άκρως συκοφαντικά για εμένα, ότι τα δάνεια αυτά τα έλαβε η ΔΕΥΑΚ, όταν ο Εριφυλλίδης ήταν Δήμαρχος. 

 

Γνωρίζω στον εν λόγω κύριο ότι επί θητείας μου λάβαμε από την Τράπεζα Αττικής δάνειο 882.000 Ευρώ στις 20/10/2000 (για να εξοφληθεί ο Βιολογικός του Παληού – έργο Αθανασιάδη) και το αποπληρώσαμε στις 2/8/2001. Λάβαμε επίσης από την ίδια Τράπεζα δάνειο 882.000 Ευρώ στις 20/12/2002 και το αποπληρώσαμε στις 31/12/2005.

 

Η Διοίκηση του κυρίου Σιμιτσή έλαβε το 2008, το 2009 και το 2012 από την ίδια Τράπεζα δάνεια ύψους περίπου 3.000.000 Ευρώ με χρόνο εξοφλήσεως το 2022. Πιθανόν ένα ή όλα τα δάνεια αυτά να έγιναν «κόκκινα», γιατί δεν πληρώνονταν οι δόσεις τους. 

 

Καλώ τον κύριο Χρόνη να ανασκευάσει άμεσα τις δηλώσεις του και να μας πει ΕΓΓΡΑΦΩΣ και συγκεκριμένα ποιο ή ποια δάνεια της ΔΕΥΑΚ έγιναν «κόκκινα», από ποια Διοίκηση του Δήμου ελήφθησαν τα εν λόγω δάνεια, πότε σταμάτησαν να εξυπηρετούνται και ποιος ευθύνεται για το γεγονός της μη εξυπηρέτησής τους. 

 

Τον καλώ επίσης να ζητήσει άμεσα και ΕΓΓΡΑΦΩΣ συγγνώμη για την προσβολή και συκοφάντηση του προσώπου μου. 

 

Τον ενημερώνω ότι διατηρώ το δικαίωμά μου να προσφύγω όπου χρειάζεται για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου μετά από τα όσα ψευδή και συκοφαντικά δήλωσε εις βάρος μου. 

 

 

Με τιμή,

Στάθης Εριφυλλίδης

πρ. Δήμαρχος Καβάλας