Κι ενώ ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής  19 Μαρτίου ότι σύντομα θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν τεστ, από τα φαρμακεία και κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο σπίτι του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει πως υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

 

Συγκεκριμένα όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας οι φαρμακοποιοί δια μέσου του Πανελλήνιου Συλλόγου τους αναφέρουν πως πρέπει να εξετασθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσής τους.

 

Η ανακοίνωση 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προσφάτως εξέτασε τη δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των rapid test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 μέσα από τα φαρμακεία μας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών που έχουν ήδη εφαρμόσει τη διαδικασία όπως  Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τσεχία, Αυστρία και τελευταία και η Κύπρος και αποφάσισε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Υγείας.

 

Οι χθεσινές δηλώσεις της κυβέρνησης αφορούν τη δωρεάν διάθεση, μέσω των φαρμακείων, rapid test που θα γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες.

 

Η επιλογή από την κυβέρνηση, βάσει της τρέχουσας συγκυρίας, της δυνατότητας μαζικής διάθεσης test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 για τον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ αφού προηγηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να εξετασθούν  και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσής τους.