Αύξηση στα φάρμακα κατά της κατάθλιψης αλλά και της αϋπνίας τουλάχιστον πέντε φορές πάνω απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε στην Καβάλα

 

«Έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση. Στις κατηγορίες αντικαταθλιπτικών παραπέμπουμε τους πολίτες στους γιατρούς, όμως υπάρχουν σκευάσματα που τα διαχειριζόμαστε εμείς. Υπάρχει και το θέμα της αϋπνίας που έχει ξεφύγει μέσα στην πανδημία. Η ζήτηση τους έχει πενταπλασιαστεί», είπε στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή.  

 

Ένας φέρνει τον ιό και νοσούν πέντε 

 

«Αυτή τη στιγμή στην Καβάλα υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί που μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι τους. Υπάρχει ενδοοικογενειακή νοσηρότητα που σημαίνει ότι φέρνει τον ιό ένας και νοσούν πέντε. Ο κίνδυνος παραμένει. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής», δηλώνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας.   

 

Για τους εμβολιασμούς και τα ραντεβού η κ. Ρακιτζή είπε πως: «Κυλούν όλα ομαλά. Να μην αμφισβητεί κανείς αν πρέπει να κάνει το εμβόλιο και όλοι πρέπει να το κάνουν όταν έρθει η σειρά τους». 

 

Ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν τονίζει πως: «Κανένας δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και τι κρούσματα θα έχουμε. Ευελπιστούμε ότι στις υψηλές θερμοκρασίες όπως και πέρυσι, θα έχει μία καταστολή.