Με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις «Ανάσα για τον Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα και «Συνεργασία για την Καβάλα» του Νίκου Ξανθόπουλου εκφράζουν την ανησυχία τους για «το κύρος και τη φήμη του ΔΗΠΕΘΕ».

 

Αναλυτικά: 

 

"Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με ψυχραιμία αλλά ταυτόχρονα και με ανησυχία , τα όσα διαδραματίζονται με επίκεντρο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του  ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας , μετά τις καταγγελίες για επαγγελματική και ψυχική κακοποίηση από μέρους του , τριών γυναικών που συνεργάστηκαν στο παρελθόν μαζί του.

 

Παρά το γεγονός ότι , σε αυτή την φάση κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει κανέναν , εντούτοις όλοι , πιστεύουμε,  ότι κατανοούνε  την ανάγκη να διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας , ενός φορέα πολιτισμού του Δήμου μας , ο οποίος δεν μπορεί να συσχετισθεί σε καμία περίπτωση,  με τέτοιου είδους πρακτικές.

 

Για τον λόγο αυτό καλούμε τον δήμαρχο , την διοίκηση του νομικού προσώπου αλλά και τον ίδιο τον καλλιτεχνικό διευθυντή  να πράξουν το αυτονόητο , που δεν είναι άλλο, από την αναστολή της σύμβασης και την αποχή του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Γκόνη  από τα καθήκοντα  του , μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση  στην ουσία της και κυρίως αν υπήρξαν αξιόποινες πράξεις ή παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας".