Στην κατακύρωση του διαγωνισμού κατασκευή των υποβρύχιων διασυνδέσεων μέσης τάσης «Πάρος – Αντίπαρος», «Κόλπος Καλλονής Λέσβου», «Τροιζηνία – Πόρος» και «Κεραμωτή – Θάσος», προχώρησε το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεδρίασή του την προηγούμενη εβδομάδα. Το Δ.Σ. ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο στον διαγωνισμό τη Fulgor, έναντι συνολικού τιμήματος 7,67 εκατ. ευρώ.

 

Για τη Θάσο, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει 9μηνη διάρκεια, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η πόντιση 1 υποβρύχιου καλωδίου τάσεως 20 kV, μόνωσης XLPE στη διασύνδεση «Κεραμωτή – Θάσος» μήκους 8,15 χλμ..

 

Το έργο περιλαμβάνεται την παραγωγή – προμήθεια των απαιτουμένων υποβρυχίων καλωδίων, καθώς και του συνόλου των απαιτουμένων υλικών και εξαρτημάτων, και την πραγματοποίηση του συνόλου των απαιτουμένων εργασιών, ώστε οι προαναφερόμενες υποβρύχιες διασυνδετικές γραμμές να παραδοθούν στον ΔΕΔΔΗΕ, έτοιμες προς χρήση.

 

Στην περίπτωση του έργου «Κεραμωτή – Θάσος», μέσω του διαγωνισμού θα υλοποιηθεί το πέμπτο υποβρύχιο καλώδιο μέσης τάσης. 

 

Αιτία είναι ότι το καλοκαίρι του 2017 υπήρξε μια αλματώδης αύξηση της τάξης του 17,5% στην κατανάλωση του νησιού, γεγονός που πιστοποιεί την εφεξής αδυναμία εξασφάλισης αδιάλειπτης τροφοδότησης των πελατών του νησιού, σε περίπτωση βλάβης ενός από τα τέσσερα υποβρύχια καλώδια.