Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και εμφανίζει αστυνομικούς να γρονθοκοπούν με πτυσσόμενο γκλοπ έναν νεαρό άνδρα χθες το μεσημέρι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μπροστά σε οικογένειες και παιδιά που είχαν βγει για την Κυριακάτικη βόλτα τους. 

 

Για αστυνομική βία και υπερβολή κάνουν λόγο κάτοικοι της Νέας Σμύρνης που βρέθηκαν μπροστά στα επεισόδια της πλατείας στην οποία επιρρίπτει τα όσα συνέβησαν. 

 

Κάτοικοι είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων, είτε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, κατήγγειλαν αγριότητα από την πλευρά των αστυνομικών και τόνιζαν πως όλα ξεκίνησαν όταν οι άνδρες της ΕΛΑΣ ξεπέρασαν τα όρια στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

 

Κάτοικος που μίλησε στο NSTV σημείωσε για το περιστατικό που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου: «Εμφανίστηκε η Αστυνομία και πήγε να κόψει πρόστιμο σε μία οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. 

 

δείτε το βίντεο από Marka1 @Marka149133376  

 

Στην προσπάθεια να τους εξηγήσουν ότι και έχουν στείλει κωδικό μετακίνησης και δεν δημιούργησαν πρόβλημα τους ζήτησαν ταυτότητες και κόσμος που βρισκόταν στο σημείο διαμαρτυρήθηκε», σημειώνει ο κάτοικος και προσθέτει πως στο άκουσμα των διαμαρτυριών, «η Αστυνομία αντέδρασε με βία και άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν με πτυσσόμενο γκλοπ. Ο νεαρός απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλο αυτό». 

 

Σύμφωνα με τον κάτοικο, «οι Αστυνομικοί κάλεσαν αμέσως ενισχύσεις και πάνω στην πλατεία μαζεύτηκαν αμέσως 50 Αστυνομικοί και ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας». Ο ίδιος κάτοικος σημειώνει ότι ουδέποτε στήθηκε ενέδρα και επίθεση σε αστυνομικούς.

 

Η αστυνομία από την πλευρά της αναφέρει πως δέχτηκε επίθεση από 30 άτομα.

 

Τα παραπάνω περιστατικά οδήγησαν σε μία μεγάλη πορεία το απόγευμα της Κυριακής, η οποία είχε κατεύθυνση προς το Α.Τ της Νέα Σμύρνης.  Οταν έφτασε κοντά στο σημείο, που φυλασσόταν  από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου - λάμψης για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Για τα βίντεο που δείχνουν υπέρμετρη βία των αστυνομικών κατά πολιτών έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.