"Με αφορμή την σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Δήμου και της κοινοπραξίας ΤΑΡ, για ακόμη μία φορά διαφαίνεται ότι η διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας και των συμφερόντων των Δημοτών της Καβάλας αντιμετωπίζονται τουλάχιστον με προχειρότητα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Θέμης Καλπακίδης.    

 

Συγκεκριμένα ο κ. Καλπακίδης αναφέρει: 

 

Στην σύμβαση συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο όρος καλόπιστη διαπραγμάτευση - σύμβαση 25 ετών, για το χρονικό διάστημα λειτουργίας του αγωγού (δηλ. ίσως και για 50 χρόνια κ.α.).         

 

Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η κοινοπραξία, για ακόμη μια φορά, πέτυχε μια ευνοϊκή γι' αυτήν συμφωνία.     
Επιπροσθέτως, έντονος είναι ο προβληματισμός για το αν η προειδοποίηση για απαλλοτρίωση είναι πραγματική. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο Δήμαρχος θα έπρεπε να έχει πράξει τα καθέκαστα και να φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά για τους γνώστες και μη, όταν για το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ όλα έδειχναν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι αρνητικό, ξαφνικά το θέμα αποσύρθηκε από τη συζήτηση.

 

Η κοινοπραξία ζήτησε να της δοθεί πρόσβαση σε δρόμο προς το βαλβιδοστάσιο, ενώ στην σύμβαση μίσθωσης αναφέρονται πολλά περισσότερα όπως οικοδομικές άδειες.  

 

Μήπως με βάσει τα ανωτέρω, η σύμβαση μίσθωσης θα έπρεπε να έχει περισσότερα οφέλη για το Δήμο μας;

 

Μήπως η Διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να διαπραγματευτεί μια σύμβαση για μικρότερο χρονικό διάστημα, όπως π.χ. για 5 χρόνια, και με τις προσαυξήσεις που προβλέπονται στην σχετική νομοθεσία; 

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου, η κυβέρνηση θέτει το συμφέρον της κοινοπραξίας πάνω από αυτό των Δημοτών. Τι συμβαίνει τελικά;
Όλοι όσοι αγωνιστήκαμε εφαρμόζοντας και υπακούοντας στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού, το κάναμε γιατί πιστεύαμε ότι αυτό συνέφερε τον τόπο μας.

 

Δεν στεναχωριόμαστε, όπως είπατε κ. Δημαρχε και κύριοι της Δημωφέλειας. Λυπούμαστε γιατί ακόμη και αυτό το παραχωρήσατε έναντι πινακίου φακής και μάλιστα χωρίς να διασφαλίσετε τα ελάχιστα.   

 

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΠ