Σφοδρές αντιδράσεις σε όλους τους δήμους, που λειτουργούν ιαματικές πηγές μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καβάλας, έχει προκαλέσει η πρόταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Τουρισμού, που αφορά στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας».

 

Σύμφωνα με την πρόταση η εταιρεία θα αναλάβει τη διαχείριση και αξιοποίησή τους των ιαματικών πηγών των Δήμων. 

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζητά την άμεση απόσυρση των σχετικών άρθρων του επίμαχου νομοσχεδίου.

 

Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας  χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ακραία αντι- αυτοδιοικητική. Υποστηρίζει ότι η σύσταση της «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» Α.Ε. πλήττει «άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο της και διαψεύδει τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών».

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καβάλας είναι μέλος του συνδέσμου δήμων ιαματικών πηγών Ελλάδας ως Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. 

 

«Πρόκειται για επίταξη δεν μπορεί να συμβαίνει σε μια δημοκρατική χώρα με το έτσι θέλω επιτάσσουν την περιουσία των Δήμων. Η προσπάθεια όλων των δήμων θα είναι να ακυρωθεί η απόφαση αυτή της κυβέρνησης», δηλώνει ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. 

 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αντίκτυπο να χαθούν σημαντικά έσοδα για την Καβάλα από τη διαχείριση του Πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων.