Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν οι εκπαιδευτικοί του 9ου νηπιαγωγείου Καβάλας όταν είδαν τις πόρτες, τα παράθυρα, τα μάρμαρα και τα περβάζια των παραθύρων να έχουν υποστεί φθορές και βανδαλισμούς από αγνώστους. 

 

 

«Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από την κοινή προσπάθεια γονιών και εκπαιδευτικών να ευπρεπίσουν  το 9ο νηπιαγωγείο Καβάλας. Και μάλιστα στη διαδικασία αυτή συμμετείχε και η καλλιτεχνική ομάδα Art Attack, που διακόσμησε εξωτερικά το νηπιαγωγείο με υπέροχες ζωγραφιές

 

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, οι εκπαιδευτικοί είχαν μία δυσάρεστη έκπληξη: Οι φρεσκοβαμμένες πόρτες, οι τοίχοι και τα μάρμαρα στα περβάζια των παραθύρων, έγιναν βορά βανδαλισμών», αναφέρει η Γιώτα Καλτσίδου σε ανάρτησή της στην σελίδα του σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

 

«Οι δράστες φρόντισαν να αφήσουν την υπογραφή τους, πράγμα που η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου θα χρησιμοποιήσει ακόμη και με αναφορά στην Ελληνική Αστυνομία ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. 

 

"Δεν είναι η πρώτη φορά βλέπουμε τη δημόσια περιουσία να καταπατάται και να καταστρέφεται. Πριν λίγο καιρό είχαμε αντικαταστήσει το σπασμένο τζάμι που είναι εκτεθειμένο στον εξωτερικό χώρο και επικοινωνεί με τις τουαλέτες των παιδιών. 

 

Σε μόλις μία εβδομάδα συνέβη πάλι το ίδιο. Αυτή τη στιγμή το παράθυρο έχει τρύπες από πέτρες και για οικονομικούς λόγους η κατ’ επανάληψη αντικατάστασή του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη σχολική μονάδα. 

 

Είναι κρίμα να βλέπεις την καταστροφική μανία κάποιων ασυνείδητων σε βάρος της καλής διάθεσης μιας ολόκληρης εκπαιδευτικής κοινότητας" τόνισε η προϊσταμένη του 9ου Νηπιαγωγείου Καβάλας», καταλήγει η κ. Καλτσίδου.