Στην Ορεστιάδα βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και συζητήθηκε το θέμα επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στο Φυλάκιο. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Έβρου, ενώ δεν έλλειψαν τα «παρατράγουδα». 

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με το ΚΥΤ Φυλακίου.

 

Όπως γράφει το e-evros.gr το σύνθημα των συλλόγων, των φορέων και των πολιτών ήταν το «όχι στη νέα δομή οι οποίοι έδωσαν ένα δυναμικό παρών κρατώντας πανό με συνθήματα περιμένοντας την άφιξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στο Δημαρχείο της Ορεστιάδας.

 

Το κλίμα ήταν τεταμένο ενώ δεν έλλειψαν τα γιουχαΐσματα από μερίδα παρευρισκόμενων. 

 

 

Ο Υπουργός πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στον νομό Έβρου και στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να επισκεφτεί και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), στο Φυλάκιο Έβρου.

 

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο, πριν την έναρξη της συζήτησης, ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου σημείωσε ότι με μεγάλη χαρά θα συζητήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου, στη βάση της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα.

 

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης τόνισε πως «η επιτροπή αγώνα είναι αδιαπραγμάτευτη. Καμία νέα δομή και επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου»

 

Σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το ΚΥΤ Φυλακίου αναφέρει η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας.

 

Η δήλωση του δημάρχου Ορεστιάδας: