Συνάντηση με τα προεδρεία του EUROTAXI Καβάλας και του Σωματείου «Η πρόοδος» είχε, την Δευτέρα (8/2), η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. Η κ. Ελευθεριάδου είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των εργαζόμενων στον κλάδο των ΤΑΞΙ Καβάλας, τα οποία διογκώθηκαν λόγω της πανδημική κρίσης. 

 

Οι εκπρόσωποι των οδηγών ΤΑΞΙ Καβάλας τόνισαν ότι έλαβαν μόνο την επιδότηση των 800 ευρώ στην αρχή της πανδημίας, ενώ στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής εντάχθηκε περίπου το 40% αυτών. Συμπλήρωσαν ότι ήταν ενήμεροι για την παρέμβασή της κ. Ελευθεριάδου στο ελληνικό κοινοβούλιο, με την οποία τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων του κλάδου στην Καβάλα, ενώ έγιναν γνώστες και της απάντησης του αρμόδιου Υπουργείου, η οποία επί της ουσίας δεν απαντά σε κανένα από τα πολλά και κρίσιμα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον του κλάδου.

 

Η κ. Ελευθεριάδου συμφώνησε με τα δίκαια αιτήματα τους, τονίζοντας ότι στέκεται στο πλάι των διεκδικήσεων τους, τόσο σε ό,τι αφορά την ανακούφιση λόγω της πανδημικής κρίσης, όσο και στον αγώνα τους απέναντι στις νέες στοχεύσεις της κυβέρνησης, η οποία επαναφέρει την είσοδο εταιρειών στο χώρο των μεταφορών, οι οποίες θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, συνθλίβοντας επί της ουσίας το δοκιμαζόμενο κλάδο των ΤΑΞΙ. 

 

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του EUROTAXI Καβάλας Σπύρος Παχούμης και Γεράσιμος Τερλάκης καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου "Πρόοδος" Χρήστος Ιωαννίδης και Νίκος Τριανταφυλλάκης.

 

(δελτίο Τύπου)