Τις τελευταίες ημέρες διακινείται μια είδηση ότι ένας άνθρωπος ντυμένος σαν άστεγος παριστάνει τον τραυματία στο δρόμο από την Παναγία προς την Ποταμιά και όταν οι διερχόμενοι οδηγοί σταματήσουν για να τον βοηθήσουν τους επιτίθεται με σουγιά για τους ληστέψει. 

 

γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Η είδηση αυτή αρχικά ανέβηκε ως story στο Instagram από έναν 19χρονο Θάσιο ο οποίος ανέφερε πως ο ίδιος έπεσε θύμα του δράστη και συνιστούσε την προσοχή των οδηγών που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο. 

 

Απορίας άξιο είναι ότι ο 19χρονος αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία και να καταγγείλει ένα τόσο σοβαρό γεγονός προτίμησε να αναρτήσει μια δημοσίευση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Για το γεγονός ενημερώθηκε η αστυνομία της Θάσου από αναρτήσεις χρηστών στο facebook οι οποίοι μέσα στον πανικό κοινοποιούσαν σε φωτογραφία το story του 19χρονου που είχε ανεβάσει στο Instagram. Η αστυνομία αμέσως επικοινώνησε με τον 19χρονο χωρίς ωστόσο να πάρει σαφείς απαντήσεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι αναρτήσεις με τη φωτογραφία ωστόσο πύκνωναν προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής της Παναγίας να προσέχουν χωρίς όμως να κανείς να αναφέρει επισήμως το γεγονός στην αστυνομία. 

 

Τι είχε συμβεί τελικά 

 

Μετά από έρευνα των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Θάσου τελικά εντοπίστηκε ένας άνδρας ο οποίος είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και συχνά επισκέπτεται το νησί της Θάσου. Όπως αναφέρει στο kavalanews ο διοικητής του τμήματος της Θάσου δεν επρόκειτο για επικίνδυνο άτομο ούτε είχε επιτεθεί σε κανέναν. Το άτομο σύμφωνα με τον διοικητή βρισκόταν σε σύγχυση και περιφερόταν στους δρόμους χωρίς να επιτίθεται σε κανέναν. Όταν εντοπίστηκε μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του έγιναν οι σχετικές συστάσεις και του κόπηκε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση από τη Θεσσαλονίκη στη Θάσο. Με μέριμνα της αστυνομίας Θάσου οδηγήθηκε στο λιμάνι για να επιβιβαστεί στο πλοίο και να επιστρέψει στην οικία του. 

 

δείτε την φωτογραφία που διακινήθηκε απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης