Παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης οτι η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα στη Θεσσαλονπικη για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και γι αυτό το λόγο επιμένει τωρα για τα Θεοφάνεια.

 

Η απίστευτη παραδοχή Γεωργιάδη

 

Ο υπουργός στη σημερινή συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, παραδέχεται ότι υπήρχαν λοιμωξιολόγοι, που έλεγαν ότι πρέπει να επιβληθεί καραντίνα πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά  "Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης... Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμεκαραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή”.

 

Πρόσθεσε σε οτι “κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown”.

 

Τι είχε πει για το ίδιο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως στην συνέντευξή του στον Alpha (7 Δεκεμβρίου )είχε πει: " Έχω πει ότι εκ των υστέρων μπορεί να έκλεινα τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά, ξέρετε, τότε δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό"
 

Δείτε το σχετικό βίντεο από @JeronymoBoss 

 

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό που «απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

 

«Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα στη Θεσσαλονίκη γιατί αγνόησαν λοιμωξιολόγους για lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου» Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει». Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

 

Τι απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης 

 

Εμφανώς ενοχλημένος από την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, αφού, όπως είπε, εκείνος δεν μίλησε για την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αλλά για κάποιους λοιμωξιολόγους.

 

«Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα» ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης εξηγώντας με μεγάλη καθυστέρηση πως «είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση».