Κάποιοι την έχετε δει είτε σε διάφορα σημεία της Καβάλας είτε στους δρόμους των Κρηνίδων του πρώην Δήμου Φιλίππων, όπου μένει μόνιμα, να φωτογραφίζεται με κομψά σύνολα λανσάροντας το ξεχωριστό της στυλ που την έχει φέρει σε μια εξέχουσα θέση στον κόσμο των influencers. 

 

Συνέντευξη στην 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Με πάνω από 254.000 followers στο Instagram η Αναστασία Γιακόβλεβα μάς μιλά για το πως έχτισε αυτή της την επιτυχία αλλά και για τις αναποδιές που της έτυχαν όταν χάκερς μπλόκαραν το αρχικό της προφίλ που είχε χτίσει με πολύ κόπο. Έχει βαθιά πίστη στο Θεό στον οποίο αποδίδει όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Γεννημένη στην Ουκρανία και παντρεμένη με Έλληνα ζει στις Κρηνίδες και λατρεύει την Ελλάδα την οποία δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει στους ακόλουθούς της στο εξωτερικό. 

 

Το προφίλ σας στο Instagram αριθμεί πάνω από 254.000 followers πως καταφέρατε να το χτίσετε από μια μικρή κωμόπολη της χώρας όπως οι Κρηνίδες; 

 

Σίγουρα έχετε διαβάσει τι γράφω στο intro του προφίλ μου: «Πρώτα ο Θεός». Για εμένα στη ζωή μου ο Θεός είναι πάνω από όλα. Όταν ο άνθρωπος πιστεύει στο Θεό νομίζω ότι έχει κερδίσει τα πάντα. Γιατί, σας το λέω αυτό, γιατί από κει ξεκινάει όλη η αυθεντικότητα του χαρακτήρα του ανθρώπου με όλες τις αξίες και τις αρχές. Ό,τι αφορά τη σελίδα μου και τους ακόλουθους μου, είναι κι αυτά ένα μέρος που μου χαρίζει ο Θεός για να μπορώ να δίνω αγάπη και έμπνευση στους ανθρώπους. 

Στην αρχή όταν ξεκίνησα Instagram δεν είχα ιδέα τι είναι και πως λειτουργεί. Το μόνο που ήξερα ότι μου αρέσει η μόδα και η φωτογραφία. Μου πήρε αρκετά χρόνια για να καταφέρω κάτι. 

 

Όταν πρώτο - άρχισα είχα ένα άλλο προφίλ. Το 2018 όμως το μπλόκαραν χάκερς. Τότε είχα φτάσει τους 88.000 followers. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το συναίσθημα που ένιωθα εκείνο το διάστημα, όταν έχεις χτίσει κάτι με τόσο κόπο και κάποιος έρχεται και σου το παίρνει έτσι απλά. 

 

Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα τότε, κανένας από το Instagram δε με βοήθησε να το επαναφέρω. ‘Έτσι έφτιαξα ένα καινούργιο προφίλ και άρχισα να το χτίζω από το μηδέν. Το μόνο αβαντάζ που είχα τότε ήταν ότι πλέον ήξερα πως να προχωρήσω την δουλειά μου. 

 

Άλλος στη θέση σας θα τα παρατούσε, τι είναι αυτό που σας κράτησε; 

 

Ήταν πολύ δύσκολο να βρω ξανά τον εαυτό μου. Έκλαψα πολύ τότε από την αγανάκτηση που ένιωθα για ό,τι μου είχε συμβεί. Δεν ήξερα γιατί συνέβαιναν όλα αυτά. Τότε άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως είχα ανέβει λίγο στο καλάμι με την επιτυχία που είχα κάνει και θεώρησα ότι είμαι κάτι. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι ο άνθρωπος όσο ψηλά κι αν φτάσει δεν πρέπει να παραβαίνει τις αρχές και τις αξίες του και να υπερηφανεύεται. 

Εννοείται ότι συγχώρεσα αυτούς τους ανθρώπους που μου «κλέψανε» το δικό μου προφίλ, και προσευχήθηκα να τους συγχωρέσει ο Θεός για ό,τι είχαν κάνει σε εμένα. 

 

Πως ήταν το νέο ξεκίνημα; 

 

Λέμε ότι όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη πολύ μεγαλύτερη. Έτσι ξεκίνησα αυτό το προφίλ που έχω τώρα. Πολλές διάσημες σελίδες fashion με βοήθησαν με το να με δημοσιεύσουν ξανά στα δικά τους προφίλ και έτσι σιγά-σιγά οι άνθρωποι γνωρίσαν το δικό μου καινούργιο προφίλ. 

 

Με υπομονή και δύναμη αφοσιώθηκα στο έργο μου να κάνω τη δουλειά μου ξανά γνωστή. Σιγά – σιγά διάφορες σελίδες από το εξωτερικό άρχισαν να μου προτείνουν τις πρώτες δουλειές. Μπορώ να πω ότι αυτή η δουλειά απαιτεί πάρα πολλές ώρες και μπορεί να επιβιώσει μόνο αυτός που αγαπά πραγματικά την μόδα. Έτσι έβλεπα καθημερινά πλήθος ανθρώπων να με ακολουθούνε κάθε μέρα και περισσότερο από πριν. Αισθάνομαι πάρα πολύ ευλογημένη και ευγνώμων στο Θεό για όλα όσα έχω πετύχει. 

 

Τις φωτογραφίσεις τις κάνετε στις Κρηνίδες ή και σε άλλα σημεία στην Καβάλα;

 

Τις φωτογραφίες τις κάνουμε με τον αγαπημένο μου άντρα Θεόδωρο Τερζίδη ο οποίος έχει χόμπι τη φωτογραφία. Καμιά φορά όμως βάζω και την κόρη μου να με βοηθήσει να κάνουμε κάποια φωτογράφιση. Πραγματικά κι αυτή έχει έμφυτο να βγάζει πανέμορφες φωτογραφίες. Όπως λέμε, είναι μια οικογενειακή υπόθεση (γελάει). 

Φωτογραφίσεις κάνουμε και στις Κρηνίδες και στην Καβάλα, οπουδήποτε βρίσκουμε όμορφα τοπία. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα και έχει πάρα πολλά όμορφα τοπία. Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε παντού με στόχο οι ακόλουθοι μου να γνωρίσουν την χώρα καλύτερα, γιατί οι περισσότεροι είναι από Εξωτερικό.

 

Έχετε σκεφτεί ότι οι φωτογραφίες αυτές λειτουργούν και ως μέσο προβολής της Καβάλας ευρύτερα;

 

Εννοείται αυτός είναι και ο σκοπός μας, Μαζί με τη μόδα να προβάλλεται ο τόπος μας.

 

Πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με τη μόδα;

 

Η μόδα μού άρεσε από πάντα. Από μικρό παιδί που με θυμάμαι, ήθελα να ξεχωρίζω. Χαίρομαι όταν με τα σύνολα μου μπορώ να εκφράζω τα συναισθήματα μου. Μου αρέσει να ζωγραφίζω το στυλ μου με τα ρούχα. 

Πιστεύω ότι το στυλ είναι έμφυτο σε κάθε άνθρωπο απλώς άλλοι το εξωτερικεύουν και άλλοι όχι. Σημασία έχει αυτό που κάνεις να σε γεμίζει χαρά και θετικές σκέψεις.

 

Πόσο δύσκολο είναι να είστε μητέρα και να πρέπει να είστε επαρκώς ενημερωμένη για τις τάσεις της μόδας

 

Έχω μια κόρη κι έναν γιο μεγαλύτερο. Πιστεύω ότι κάθε μητέρα μπορεί να βάλει τους στόχους της και να κάνει ό,τι αγαπάει πραγματικά αρκεί να το κάνει με αγάπη. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή ρύθμιση της μέρας της και να βάζει προτεραιότητες. 

 

Πέρα από τη μόδα και τη δουλειά μου που κάνω ως fashion blogger βοηθάω και τον σύζυγό μου στην οικογενειακή μας επιχείρηση με χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά και μαρμελάδες με μέλι. Τα γλυκά μας με την επωνυμία DONNA ANASTASIA έχουν βραβευτεί και πωλούνται στην Ελλάδα αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. 

 

Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που αγαπά τη μόδα και θέλει να ασχοληθεί με το Instagram;

 

Για ένα νέο κορίτσι που θα ξεκινήσει τώρα να κάνει αυτή τη δουλειά θα το συμβούλευα να το κάνει μόνο αν το αγαπάει πραγματικά και να έχει υπομονή. Πάντα όλα φαίνονται στη διάρκεια του χρόνου.

Τα προσωρινά γρήγορα τελειώνουν, αλλά αυτός που πραγματικά αγαπάει κάτι και ακολουθεί το δικό του δρόμο, πάντα θα φτάσει στο στόχο του σίγουρα, δεν υπάρχει περιορισμός εδώ.

 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να πειστούν οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεστε να επενδύσουν στο δικό σας προφίλ;

 

Εξαρτάται από την κάθε εταιρεία. Αν της αρέσει το στυλ σου σε επιλέγει. Το βασικό είναι να ταιριάζεις με τα προϊόντα τους. 

 

Πως λειτουργεί αυτό; Συνήθως οι εταιρείες βλέπουνε το προφίλ κάθε blogger ,  βλέπουν τις φωτογραφίες από άλλες εταιρείες και τα outfits που λανσάρει για την κάθε μία, τη διάθεση του και γενικά όλο το mood που προβάλλει.  

Αν σε επιλέξουν αυτό σημαίνει ότι ποντάρουν στο στυλ σου αν και κανείς δεν ξέρει πως θα προχωρήσει όλο αυτό κι αν θα έχεις απήχηση στον κόσμο.

 

Εννοείται κάθε εταιρεία περιμένει το καλύτερο από τον κάθε blogger, γιατί τις εταιρείες τις ενδιαφέρει να πουλάνε. Γενικώς όλα στο internet  είναι θέμα εμπιστοσύνης.

 

Επηρεάζει τη δουλειά ενός influencer η κατάσταση που ζούμε σήμερα σε όλο τον πλανήτη με την πανδημία;

 

Αυτό που συμβαίνει φέτος σε όλο τον κόσμο, είναι μεγάλη τραγωδία κι εύχομαι και προσεύχομαι να περάσει αυτό πάρα πολύ γρήγορα για όλους. 

Βέβαια για μας που δουλεύουμε μέσα από το κινητό κι έτσι όπως ζει τώρα ο  κόσμος που οι περισσότεροι ψωνίζουν από το ίντερνετ δεν μας επηρεάζει όλο αυτό. Οι εταιρείες της μόδας δε σταματάνε ποτέ να πουλάνε κι έτσι μας χρειάζονται οπωσδήποτε για να τις διαφημίζουμε. 

 

Ο χώρος της μόδας τα τελευταία χρόνια άλλαξε ριζικά με αυτό που γίνεται με τους influencers. Όλη η διαφήμιση γίνεται με αυτούς. Για τις εταιρείες είναι καλύτερα να  επενδύουν σε fashion bloggers παρά σε φωτογραφίσεις σε περιοδικά. Είναι πάρα πολύ γρήγορη και άμεση διαφήμιση, δηλαδή λειτουργεί κατευθείαν στον καταναλωτή. Έτσι η δουλειά των influencers, είναι στα πάνω της και προοδεύει. 

 

Αν θέλετε να ακολουθήσετε την Αναστασία στο Instagram και να εμπνευστείτε από το στυλ της δείτε εδώ