Διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις σε άλλους δήμους για αγορές εν μέσω lockdown και την ενδεχόμενη επιβολή προστίμων έδωσε ο Γ.Γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

 

Όπως εξήγησε, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο της ίδιας Περιφέρειας για αγορές είναι επιτρεπτή διαδικασία καλώντας όσους τους επιβλήθηκε πρόστιμο «επειδή πήγαν σε άλλο δήμο για ψώνια, να κάνουν ενστάσεις».

 

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι η μετακίνηση σε άλλον δήμο για αγορές είναι επιτρεπτή, εφόσον ακολουθούνται οι υπόλοιπες διαδικασίες.

 

Για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις, που παρατηρούνται λόγω του πρωτοφανούς όγκου που έχουν να διαχειριστούν οι εταιρίες κούριερ, σημείωσε πως για αυτόν το λόγο επιλέχθηκε η παράδοση εκτός, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και εκτίμησε ότι, «θα αρχίσει να εξομαλύνεται την επόμενη περίοδο». 

 

Τα παραπάνω έρχονται λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

 

Συγκεκριμένα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών. Για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοιδουλεύουν σε διαφορετικό νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9,ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων τουlockdown, στην πόλη που σπουδάζουν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους.

 

Επομένως, με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτωνπου θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

 

- σε άλλο Δήμο της ίδιας περιφέρειας για ψώνια καθώς και για

 

- λόγους υγείας

 

- επαγγελματικούς λόγους

 

- επιστροφή στη μόνιμη κατοικία

 

-επανένωση οικογενειών