Συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί για όλη την περίοδο των εορτών αποφάσισε η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά μπαίνει φραγμός στις μετακινήσεις για ρεβεγιόν σε σπίτια ή σε άλλους χώρους καθώς τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά.

 

Έως τώρα ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 05.00 π.μ.. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει από τις 10.00 μ.μ. Μετά τις 10.00 μ.μ. η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας, εργασίας και για βόλτα κατοικιδίου κοντά στο σπίτι.

 

Διευκρινίσεις για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Οπως είπε και το βράδυ της παραμονής, για το ρεβεγιόν, θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, γεγονός που συνεπάγεται ότι όσοι θέλουν να τηρήσουν με αυστηρότητα τα μέτρα... θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους, μαζί με την οικογένειά τους και δεν επιτρέπεται η έξοδος για το ρεβεγιόν.

 

Επίσης διευκρίνισε ότι για τις βραδιές εκείνες των γιορτών, επιτρέπεται μάξιμουμ 9 άτομα στο τραπέζι, από δυο διαφορετικές οικογένειες.
 

- Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί".