Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύντομα οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες

 

Την ώρα που το lockdown στη χώρα μας συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο λιανεμπόριο κορυφώνεται, καθώς περιμένουν να ακούσουν από επίσημα χείλη τι θα γίνει με την αγορά. Αν και πότε δηλαδή θα ανοίξει το λιανεμπόριο, με τις πιέσεις που δέχονται κυβέρνηση και ειδικοί, να γίνονται όλο και πιο έντονες.

 

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στο άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων μίλησε το πρωί της Τετάρτης, 9 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Οπως τόνισε, αυτές θα ανακοινωθούν αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο μέχρι το Σάββατο. Το ίδιο ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. Είπε, δηλαδή, χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης ότι οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο ενδέχεται να γίνουν αύριο, Πέμπτη.

 

Πέτσας: Τι είπε για λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε πως νωρίτερα το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες. «Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο» δήλωσε. Κι αν η αγορά βρίσκεται υπό συζήτηση, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν, σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα πριν τις 7 Γενάρη, ενώ δεν θα υπάρξει και δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό.

 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο. Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν θα γίνει επέκταση του ωραρίου για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ωστόσο, υπάρχει στο τραπέζι -αν κι εφόσον ανοίξουν τα μαγαζιά, μεταξύ των οποίων και τα κομμωτήρια- να υπάρξει διαφοροποίηση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος. Υπενθύμισε ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι εννέα άτομα.