Ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού προχώρησε στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες.

 

Ειδικότερα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας και το διαθέσιμο προσωπικό του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή» αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι).

 

Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν στην διατροφή και στην υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.

 

"Βλέπουμε ότι συνεχίζεται το lockdown, συνεχίζεται και η προσπάθεια για περιορισμό του κορωνοϊού. Ο Δήμος Παγγαίου είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες. Στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Παγγαίου συντάσσεται με την Πολιτεία. Υπάρχουν οι ευπαθείς ομάδες, αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει και γι' αυτό έρχεται αρωγός ο Δήμος" λέει στο KavalaNews.GR ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.  

 

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 14:30, στα τηλέφωνα:

 

Δημοτική Ενότητα Ελευθερούπολης 2592023315 & 2592022575 & 2592022770

 

Δημοτική Ενότητα Ελευθερών: 2594350004

 

Δημοτική Ενότητα Παγγαίου: 2592061207

 

Δημοτική Ενότητα Πιερέων: 2592051505

 

Δημοτική Ενότητα Ορφανού: 2592350500

 

Καθώς επίσης και στο e-mail: [email protected]

 

Οι ευπαθείς ομάδες μείνετε σπίτι , θα έρθουμε εμείς σε σας.

 

Τα rapid test

 

Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Μποσμπότης, ίσως "στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε και την προμήθεια τριών χιλιάδων rapid tests τα οποία αγοράζει ο Δήμος Παγγαίου και τα προωθεί στο Κέντρο Υγείας ώστε να εξεταστούν οι δημότες που κρίνεται σκόπιμο" (δες ΕΔΩ).

 

 

"Κανένα τραπέζι δεν πρέπει να μείνει άδειο"

 

Με σύνθημα "στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας" ο Δήμος Παγγαίου, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ελευθερούπολης και η Δράση Παγγαίου "υποστηρίΖΩ" προχωρούν στη συλλογή τροφίμων για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

 

"Αυτές τις γιορτές κανένα τραπέζι δεν πρέπει να μείνει άδειο. Είμαστε όλοι μαζί μία αλυσίδα αγάπης", αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα.  

 

Δείτε εδώ πως μπορείτε να προσφέρετε