Το 2014, ο 15χρονος τότε μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Δημήτρης Χατζής είχε καταφέρει να στρέψει την προσοχή όλων πάνω στον οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων που κατασκεύασε συμμετέχοντας στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

 

Έναν χρόνο αργότερα, στην επόμενη διοργάνωση, κέρδισε το πρώτο βραβείο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ανθρωποειδούς ρομπότ, του «Troopy», γεγονός που τον κατέταξε αυτόματα σ' έναν από τους λιγοστούς makers παγκοσμίως στην κατασκευή του ρομποτικού ανθρωποειδούς «InMoov».

 

Σήμερα, πέντε χρονιά μετά, ο Δημήτρης Χατζής ως φοιτητής πλέον στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου, έρχεται να παρουσιάσει ακόμη μια δημιουργική ιδέα, που ακούει στο όνομα «Ascos Case» και είναι ένα 100% χειροποίητο κουτί υπολογιστή με έμφαση στην πρωτότυπη σχεδίαση και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Τι είναι το Ascos-Case

 

Το Ascos-Case, είναι 100% χειροποίητο κουτί υπολογιστή με έμφαση στην πρωτότυπη σχεδίαση και σεβασμό στο περιβάλλον. Παρέχει χωρίς περιορισμούς λειτουργικότητα, συμβατότητα και ευελιξία και ταυτόχρονα με την κομψή του εμφάνιση, δίνει καλαισθησία στο χώρο σας, μέσω της υψηλής του ποιότητας και του μινιμαλιστικού design.

 

Ο ίδιος αναφέρει: «Το ascos case γεννήθηκε το 2016, στα πλαίσια της συμμετοχής μου σε μια τεχνολογική έκθεση, προκειμένου να παρουσιάσω ένα 3D-printed ρομπότ φυσικών διαστάσεων. Χρειαζόμουν έναν υπολογιστή, που θα συνόδευε το project μου, με λιτά χαρακτηριστικά και με μια πινελιά επιστημονικής φαντασίας.

 

Τα κολακευτικά σχόλια γνωστών, φίλων και όλων όσων το έβλεπαν στο γραφείο του, καλλιέργησαν την πεποίθηση  ενός πολλά υποσχόμενου προϊόντος. Έτσι η ιδέα της δημιουργίας μιας ατομικής επιχείρησης για την υλοποίηση ενός ενδιαφέροντος προϊόντος ξεκίνησε σαν όραμα. Την φετινή άνοιξη, τα γεγονότα της πανδημίας του covid-19 και η περίοδος του lockdown, ήταν για μένα πραγματικά το έναυσμα, για την υλοποίηση αυτής της ιδέας.

 

Το γεγονός ότι για αυτό το εγχείρημα διέθετα αρχικά τον δευτερεύων 3D-εκτυπωτή μου, μερικά από τα εργαλεία μου και το κάπως άνετο εφηβικό μου δωμάτιο, αποτελούσαν έναν σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα. Όλα τα πράγματα μου ήταν στο Βερολίνο όπου σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να είναι εμπόδιο. 

 

Αφιέρωσα τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι την περίοδο της εξεταστικής στη Σχολή μου, στο να φτιάξω ακόμα έναν ακόμα αξιόπιστο 3D-εκτυπωτή και από αυτούς να δημιουργήσω δύο χειροποίητες μεγάλες CNC μηχανές, καθώς και να τελειοποιήσω τα σχέδια του case που έπρεπε να είναι συμβατά, τόσο με τα παλιά όσο και με τα νέα προϊόντα τεχνολογίας στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

 

Με έμπνευση τις μεγάλες “garage start-up” της εποχής μας και τα ινδάλματα πολλών από εμάς, όπως οι Elon Musk, Steve Jobs, Bill Gates κά. με μικρά αλλά σταθερά βήματα, ξεκίνησα ένα πρωτόγνωρο ταξίδι δημιουργικότητας, όπου γνώρισα εκπληκτικούς και χαρισματικούς ανθρώπους. Έτσι, δημιουργήθηκε μια συναρπαστική ομάδα με μέλη από την οικογένειά μου, φίλους και συνεργάτες, οι οποίοι με στήριξαν και εξακολουθούν να το κάνουν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος». 

 

Η ίδρυση της «Ascos Design»

 

Πριν από μερικούς μήνες ίδρυσε την ατομική επιχείρηση “Ascos Design” και παράλληλα δημιούργησε ένα καλαίσθητο προϊόν και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πετύχει τον σκοπό του. Μέσα σε αυτές ήταν οι πρωτόγνωρες και απαιτητικές παρουσιάσεις στα social media, η ιστοσελίδα της εταιρίας και του προϊόντος και περισσότερο απ’ όλα η καμπάνια στην πλατφόρμα του “Kickstarter”.

 

Χρειάστηκαν άπειρες εργατοώρες και τεράστια προσπάθεια, ώστε να ετοιμαστούν τα διαφημιζόμενα προϊόντα, οι φωτογραφίες, τα σκηνικά, τα βίντεο, το μοντάζ, τα κείμενα, οι τίτλοι, οι μεταγλωττίσεις, τα γραφικά, κ.α. από όλα τα μέλη της ομάδας. Όπως λέει ο ίδιος «Τα οφέλη ήταν εξίσου τεράστια, όχι μόνο στο εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά και στις υπερπολύτιμες και ανεκτίμητες εμπειρίες όλης της ομάδας αλλά και του καθενός μας ξεχωριστά».

 

Η παρουσίαση του κουτιού στο κανάλι στο YouTube του επίσης Καβαλιώτη dimigeo

 

Ο Δημήτρης Χατζής παρουσίασε τη νέα του αυτή προσπάθεια στο YouTube στο κανάλι του επίσης Καβαλιώτη Γιώργου Δημητρίου. 

 

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση 

 

 

Δείτε εδώ το site και ταξιδέψτε στη νέα εποχή εξέλιξης των κουτιών υπολογιστών.