Στόχος της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, όσον αφορά τους ανήμπορους συμπολίτες μας, τους άπορους, τους άστεγους, τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, είναι να ανακουφιστούν όσο το δυνατό περισσότεροι ώστε να πάρουν ανάσες, να σταθούν όρθιοι μπροστά στην πανδημία και στην αντιλαϊκή λαίλαπα και της σημερινής κυβέρνησης" αναφέρει ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας. 

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, τον δήμαρχος και τους επικεφαλής των παρατάξεων: 

 

"Ειδικότερα για τις οικογένειες Ρομά, θεωρούμε επιβεβλημένη τη δημιουργία «Παραρτήματος Ρομά», ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των συνανθρώπων μας, που κατοικούν σε καταυλισμούς ή αλλού και να τους προετοιμάσουμε, να τους βοηθήσουμε, να επιμεληθούμε ώστε να ενταχθούν στην κοινότητα, (στέγαση, μετεγκατάσταση, εργασία, εκπαίδευση, πολιτιστικές δραστηριότητες κ.λπ.), να τους βοηθήσουμε για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας.

 

Επίσης η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση είναι δικαίωμα κι όχι ζητούμενο. Κι όμως το αναφαίρετο αυτό δικαίωμα όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία καταπατάται κατάφωρα για μια μεγάλη μερίδα μαθητών, γιατί υπάρχουν οικογένειες χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ, χωρίς επάρκεια σε υπολογιστές, τάμπλετ κτλ.

 

Τα παιδιά εκείνα που πλήττονται περισσότερο από αυτή τη δυσμενή πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι τα παιδιά των Ελλήνων Ρομά.

 

Ρωτάμε τη διοίκηση του Δήμου τι ενέργειες έχει κάνει ή προγραμματίζει να κάνει άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ρομά που κατοικούν στην πόλη μας.

 

Ρωτάμε επίσης αν συγκαταλέγεται αυτή η κατηγορία των συμπολιτών μας στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου".