Δύο γυναίκες με κορωνοϊό άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο Καβάλας. 

 

Οι δύο γυναίκες ήταν ηλικιωμένες και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου κι έχασαν τη μάχη του κορωνοϊού τη νύχτα του Σαββάτου. 

 

Επίσης μεγαλώνει η “μαύρη λίστα” Δραμινών πολιτών που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19.

 

Χθες Σάββατο, όπως γράφει το ergasia-press.gr στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας καταγράφηκαν 4 νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις εξ αυτών νοσηλεύονταν σε κλίνες Covid και ο τέταρτος στη ΜΕΘ – Covid του Γ.Ν. Δράμας.

 

Εντωμεταξύ χθες προσήλθαν στο Νοσοκομείο της Δράμας 50 ασθενείς, εκ των οποίων εισαγωγή έγινε στους 17.

 

 

             Η αρνητική πρωτιά της Ελλάδας

 

Την ίδια σχεδόν ώρα, η  Ελλάδα κατέχει την μακάβρια πρωτιά στον αναλυτικό πίνακα των Financial Times για τους νέους θανάτους κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, όπως αναλύουν οι Financial Times.

 

Στις 24 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα όπου ο μέσος όρος θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα ήταν ίσος με εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Όπως φαίνεται στο γράφημα των FT, στις 24 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα όπου ο μέσος όρος θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας ήταν ίσος με εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από την προηγούμενη Τρίτη η καμπύλη νέων θανάτων της Ελλάδας ανά 100.000 πληθυσμού είναι σχεδόν κατακόρυφη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η οποία δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον αριθμό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους.