Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία και η Φωτογραφική Εταιρία Καβάλας (Φ.Ε.Κ.), διεξήγαγαν τον πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τον τίτλο "1ο Agean - Man and Sea photo salon 2020", υπό την αιγίδα της FIAP και την υψηλή εποπτεία της UNESCO και πολλών Παγκόσμιων Φωτογραφικών Συνομοσπονδιών.

 

Στην έκθεση συμμετείχαν 56 χώρες απ’ όλη τη υφήλιο και 310 διεθνείς καλλιτέχνες - φωτογράφοι υψηλών προδιαγραφών, οι οποίοι κατέθεσαν προς κρίση περί τις 5.000 φωτογραφίες.

 

Την κριτική επιτροπή κόσμησαν οι διεθνείς Καβαλιώτες φωτογράφοι, μέλη της Φ.Ε.Κ, Αχιλλέας Ηλιάδης και Κωνσταντίνος Χρυσοχόου.

 

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δόθηκαν στη δημοσιότητα την 18η Νοεμβρίου και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την πόλη μας.

 

Ο συντοπίτης μας Γιώργος Μυτιληνός κατέκτησε όλα τα επίπεδα των μεγάλων επάθλων της διοργάνωσης, ήτοι το μαρμάρινο αγαλματίδιο του Ποσειδώνα, ως ο πρώτος φωτογράφος της διοργάνωσης, τη χρυσή μπλε καρφίτσα πέτου της FIAP, ως ο καλύτερος φωτογράφος κατά τα πρότυπα της FIAP, καθώς το χρυσό μετάλλιο του καλλιτέχνη πρεσβευτού φωτογράφου της Ελλάδας, αποσπώντας (2) χρυσά μετάλλια, (1) ασημένιο και (17) αναρτήσεις. Επίσης, η Έλενα Πορλού και η Μιράντα Μεφσούτ, απέσπασαν από (1) τιμητική διάκριση ανάρτησης.

 

Ο Δήμος Καβάλας συγχαίρει τους διοργανωτές του Φωτογραφικού Διαγωνισμού, καθώς και τους Καβαλιώτες φωτογράφους που διακρίθηκαν με τα έργα τους, φέρνοντας την πόλη μας στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού γίγνεσθαι.

 

Οι σημαντικές επιτυχίες του Γιώργου Μυτιληνού και οι αξιοσημείωτες διακρίσεις της Έλενας Πορλού και της Μιράντας Μεφσούτ, αποτελούν την απτή απόδειξη του εξαιρετικού επιπέδου των μέλων της Φωτογραφικής Εταιρίας Καβάλας, ενώ παράλληλα καταδεικνύουν και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ΦΕΚ το θέμα της έμμεσης προβολής της περιοχής μας εκτός των ελληνικών συνόρων.