Στη Δράμα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα που ξεκίνησε, χθες, από τη Θεσσαλονίκη.

 

Κύριος σκοπός της επίσκεψης του κ. Χρυσοχοΐδη στη Δράμα, στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της Β. Ελλάδας, είναι η τήρηση των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα με το ergasia-press.gr o Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος υποδέχτηκε τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη στο γραφείο του και τον ενημέρωσε εν συντομία για την κατάσταση που επικρατεί στη Δράμα. “Τα πράγματα είναι δύσκολα για τη Δράμα. Περιμένουμε αυτή την εβδομάδα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Χθες που κάναμε rapid test σε 70 άτομα στο δικό μας κτήριο, όπου στεγάζονται και άλλες υπηρεσίες, πέρα από αυτές της Π.Ε., βγήκε μόνο ένα θετικό.

 

Είναι μια καλή ένδειξη έναντι των προηγούμενων rapid test που είχαμε φτάσει στο 22-24% και τώρα έχουμε πέσει στο 10%”, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: “Θέλω να πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα φανεί το αποτέλεσμα των 4 εβδομάδων που διανύουμε με lockdown. Βέβαια στη Δράμα έχουμε δυσάρεστο αποτέλεσμα”. Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη για τα στοιχεία που συγκεντρώνει όσον αφορά τα τεστ, τις νοσηλείες και τους θανάτους. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο αριθμός των θανάτων Δραμινών πολιτών είναι πάνω από 50.

 

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το ergasia-press.gr, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: “Είναι πολύ στενάχωρο. Είναι θλιβερό. Η Δράμα είναι μια μικρή πόλη, τόσο όμορφη και τόσο συναισθηματικά δεμένη μαζί μου. Έχω πάρα πολλούς συγγενείς εδώ, λόγω της προσφυγικής μου καταγωγής. Έχω πάρα πολλούς δεσμούς με τη Δράμα και με Δραμινούς. Είναι κρίμα που χτυπήθηκε τόσο πολύ από την πανδημία. Εγώ, λοιπόν είμαι εδώ σήμερα ακριβώς για αυτό το λόγο, επειδή υπάρχει ανάγκη. Και θέλω να συνεργαστούμε μαζί για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τον ιό".

 

"Στόχος μας είναι όλοι μαζί, νέοι ηλικιωμένοι, κάτοικοι της πόλης της Δράμας, κάτοικοι της υπαίθρου, να βάλουμε εμπόδια στον ιό και θα το κάνουμε, θα τον σταματήσουμε. Χρειάζεται αποφασιστικότητα. Χρειάζεται συμμόρφωση στα μέτρα που απαιτούν οι ειδικοί. Και χρειάζεται να κάνουμε ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων απέναντι σε κάποιους λίγους ασυνείδητους ή σε εκείνους τους ανόητους που παράγουν θεωρίες συνωμοσίας και τώρα τα βρίσκουν μπροστά τους όλα και όλοι”.

 

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αυτή η κοινή προσπάθεια θα δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα υγείας να έχει ένα περιθώριο δέκα ημερών “για να μπορέσει να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο κακό που βρήκε την πόλη”. “Θα είμαστε μαζί από εδώ και μπρος. Θα τρέξουμε μαζί όλα τα ζητήματα. Θα είμαστε μποστάρηδες. Έχουμε πολύ δύναμη, έχουμε αποφασιστικότητα και θέλουμε συνεργασία για να σταματήσουμε τον ιό”, κατέληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, των Δημάρχων και των πέντε Δήμων του Νομού, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Θεσσαλονικιάς Καρατζόγλου, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργου Γεωργιάδη, καθώς και στελεχών της Αστυνομίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

 

Φωτογραφία: ergasia-press.gr