Μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας με την επωνυμία «1ο Agean - Man and Sea photo salon», με συνδιοργανωτές το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας,  την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία και την Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας και με το υψηλό πατρονάζ της FIAP (Διεθνής Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης - υπό την UNESCO) καθώς και πολλών άλλων διεθνών φωτογραφικών συνομοσπονδιών, ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας Χρήστος Τζανάκος ευχαριστεί.

 

"Από βάθους καρδιάς να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, καλλιτέχνες, βραβευμένους και μη. Ιδιαιτέρως όμως όλους του Έλληνες φωτογράφους, μέλη και μη μέλη της ΦΕ ΚΑΒΑΛΑΣ και της ΕΦΕ που πάλεψαν με έργα υψηλής αισθητικής και διακρίθηκαν με μετάλλια, επαίνους και αναρτήσεις. Βεβαίως, περιποιεί τιμή και για την ΕΦΕ που διαθέτει την τεχνογνωσία και δαπάνησε γι’ αυτή τη διοργάνωση χρήμα και «φιλότιμες» ανθρωποώρες.  

 

Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Μυτιληνό (επίτιμο μέλος του ΔΝΜΚ και Συντονιστή της ΦΕΚ), που κατέκτησε τα τρία μεγάλα τρόπαια του διαγωνισμού, αγαλματίδιο του Ποσειδώνα, ως ο πρώτος φωτογράφος της διοργάνωσης, την χρυσή μπλε καρφίτσα της FIAP, ως ο καλύτερος φωτογράφος κατά τα πρότυπα της FIAP, καθώς και το χρυσό μετάλλιο του πρώτου Έλληνα πρεσβευτή φωτογράφου. Επίσης στην Έλενα Πορλού και στη Μιράντα Μεφσούτ που κατέκτησαν από μία τιμητική ανάρτηση.

 

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη της ΦΕΚ Ιωάννη Ναγόρνη, Σοφία Μουρουζίδου, Αλκιβιάδη Αργυροφθαλμίδη και Πάνο Σαμαρά που έλαβαν επίσης μέρος στον ίδιο διαγωνισμό με αξιοπρεπή έργα και πάλεψαν σκληρά για μια διάκριση. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την συμμετοχή τους .

 

Προς ενημέρωσή σας, σ’ αυτό τον μεγάλο και πρωτόγνωρο για τα τοπικά μας δεδομένα, έλαβαν μέρος (56) χώρες απ’ όλη τη υφήλιο με (305) διεθνείς καλλιτέχνες φωτογράφους υψηλών καλλιτεχνικών δυνατοτήτων, οι οποίοι κατέθεσαν προς κρίση περί τις 4.500 φωτογραφίες αισθητικά άψογες.  

 

Την κριτική επιτροπή κόσμησαν δύο μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας, Καβαλιώτες πολίτες, οι κ.κ. Αχιλλέας Ηλιάδης και Κωνσταντίνος Χρυσοχόου, διεθνείς φωτογράφοι. Το σημαντικό όλου αυτού του εγχειρήματος, είναι ότι η πόλη μας η Καβάλα κατάφερε να διεισδύσει στο σύνολο των μεγάλων πόλεων παγκοσμίως που καταφέρνουν να διοργανώνουν επίσημους διαγωνισμούς φωτογραφίας με τη στήριξη παγκόσμιων Φωτογραφικών Συνομοσπονδιών. Και ως φυσική απόρροια αυτού, είναι η προβολή της πόλης μας και του ΔΝΜΚ σε όλο τον κόσμο" .