Μαζεμένες καρέκλες, κατεβασμένα ρολά, άδειοι δρόμοι συνθέτουν ένα σκηνικό, που μόνο ευχάριστο δεν είναι, στα στενά του αγίου Νικολάου της Καβάλας, που έσφυζαν από ζωή.

 

Το μεγάλο πρόβλημα για την εστίαση είναι το τι θα γίνει όταν επιτραπεί το άνοιγμα και θα κληθούν οι επιχειρήσεις να καταβάλουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις μηνών.

 

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι μετά το lockdown μπορεί 1 στις 3 επιχειρήσεις στην εστίαση να μην ξανά ανοίξει.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στο mega : «όσο παρατείνεται το lockdown, οι επιχειρήσεις θα έχουν τεράστια προβλήματα. Είναι τελείως ξένο προς τις συνήθειές μας μια επιχείρηση να μη λειτουργεί αλλά να καλείται να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Από ποια έσοδα όμως;» Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εστίασης μεταξύ των οποίων είναι η ρευστότητα και η επιδότηση θέσεων εργασίας σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών.

 

Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης (δες ΕΔΩ).

 

Δείτε φωτογραφίες από τα στενά του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα: