Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.490 κρούσματα του κορονοϊού και 41 νεκρούς σε 24 ώρες, ενώ 239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Δυο άνδρες από την Δράμα, 85 και 83 ετών κατέληξαν από κορωνοϊό, σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας ακόμα άνδρας 85 ετών κατέληξε στο νοσοκομείο της Δράμας. 

 

Στη ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα μας αλλά και στον αυξημένο αριθμό των θανάτων αναφέρθηκε η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία στο εξής θα συμμετέχει στις ενημερώσεις.

 

Η καθηγήτρια εξέφρασε την ανησυχία των ειδικών για πιθανή αύξηση των διασωληνωμένων το επόμενο διάστημα επειδή ακριβώς η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο. Μάλιστα, σημείωσε ότι προκάλεσε αίσθηση το γεγονός της μαζικής φυγής των Αθηναίων προς τις επαρχιακές πόλεις την περασμένη Παρασκευή δεδομένου ότι πάνω από 170.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια.

 

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να δείξουν προσοχή καθώς μπορεί να δούμε αύξηση κρουσμάτων σε μικρές επαρχικές πόλεις το επόμενο διάστημα επειδή υπήρξε μετακίνηση πληθυσμού από την Αθήνα προς την περιφέρεια.

 

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως κατέληξαν δεκάδες ασθενείς μέσα σε λίγες ώρες, ανάμεσά τους και μία 49χρονη γυναίκα, η οποία δεν ήταν καν διασωληνωμένη.