«Ούτε δύο ώρες δεν άντεξε η πλατφόρμα τηλε - εκπαίδευσης, η οποία πολυδιαφημίστηκε από την κ. Κεραμέως», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου μετά έντονα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις πλατφόρμες τηλε - εκπαίδευσης για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. 

 

Συγκεκριμένα η κ. Ελευθεριάδου αναφέρει:  

 

«Το σύστημα «κράσαρε» με αποτέλεσμα τα μαθήματα να σταματήσουν και οι μαθητές/τριες να βρίσκονται υποχρεωτικά μπροστά στις οθόνες τους, άπραγοι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τιμωρηθούν με απουσία.

 

Η ψηφιακή ανεπάρκεια και η επιτελική ανικανότητα των Υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, τα οποία εδώ και έξι μήνες αδιαφόρησαν για τη χρήση του συστήματος Σύζευξις - που δίνει ισχυρές εκπαιδευτικές πλατφόρμες- επαναπαυόμενα στη σύμβαση με τη Cisco Hellas, η οποία δεν πέρασε ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο, έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα. 

 

Δυστυχώς, η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους, αλλά και η απροθυμία της να ακολουθήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον τομέα της Παιδείας εγκλωβίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

Η ιδεοληπτική της εμμονή να μην δημιουργήσουν τάξεις με μέγιστο αριθμό μαθητών τα 15 άτομα, να μην διενεργήσουν μαζικά και συνεχή τεστ στη σχολική κοινότητα, να μη στελεχώσουν τους τομείς καθαριότητας των σχολικών μονάδων, αλλά και να μην προμηθεύσουν με τα απαραίτητα εργαλεία τους μαθητές και τους καθηγητές στην περίπτωση αναγκαιότητας τηλεκπαίδευσης κατά περιπτώσεις αποδεικνύει ότι συνεχίζει να κινείται χωρίς σχέδιο και χωρίς πυξίδα. 

 

Τάνια Ελευθεριάδου

Βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»