Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜΘ». πρόκειται να καταθέσει η Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών Νήσου Θάσου στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 12:00 στο Επιμελητήριο Καβάλας

 

γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, θα συμμετέχουν επίσης, ο Σύλλογος καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείτσας, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Παραλίας Οφρυνίου και το Σωματείο Επαγγελματιών Κεραμωτής

 

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών Νήσου Θάσου ζητά από τους επαγγελματίες του Νομού Καβάλας να συνυπογράψουν το ψήφισμα καθώς όπως αναφέρουν στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία που ανακοίνωσε η Περιφέρεια, υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες που το καταστούν άδικο ως προς τους επαγγελματίες του Τουρισμού αλλά και των εποχιακών επαγγελμάτων

 

 

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Επιμελητήριο της Καβάλας την ώρα της συνάντησης, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων στο Νομό Καβάλας προβλημάτισε τα μέλη της συντονιστικής με αποτέλεσμα να ακυρώσει τα σχέδια της για τη δια ζώσης διαμαρτυρία για την αποφυγή συνωστισμού. Για να ακουστεί η φωνή των επαγγελματιών που ζητούν την ανάκληση του συγκεκριμένου προγράμματος και την εκπόνηση νέου που θα δημιουργεί ισότητα και αντίστοιχη μεταχείριση με τις άλλες Περιφέρειες η Συντονιστική ζητά από τους επαγγελματίες να υπογράψουν ηλεκτρονικά το ψήφισμα που έχει εκδοθεί. 

 

 

 

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος το οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να υπογράφουν κάτω από την ανάρτηση του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Μάκη Μπετούνικου στο facebook πατώντας επάνω στην ημερομηνία δημοσίευσης για να μεταφερθούν στη σχετική ανάρτηση.

 

Παρακαλούνται όσοι συμφωνούν να υπογράψουν τοποθετώντας στα σχόλια το ονοματεπώνυμό τους.

Δημοσιεύτηκε από Makis Betounikos στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΗΣΟΥ ΘΑΣΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 23/10/2020,  ΚΑΒΑΛΑ 

 

 

Το  παρόν ψήφισμα, που παρακαλείσθε να συνυπογράψετε τοποθετώντας το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια, θα αποδοθεί στους φορείς, που θα συναντηθούν στο Επιμελητήριο Καβάλας και με την υπογραφή σας δηλώνετε την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την ΑΔΙΚΙΑ  που υφίσταται  ο τουριστικός κλάδος και οι εποχικές μας δραστηριότητες από το πρόγραμμα ενισχύσεις των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης, όλους τους επαγγελματίες του Νομού Καβάλας αλλά και όλων των περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αντιλαμβάνονται την αδικία και ζητούν την ίση μεταχείριση με τους πολίτες των υπολοίπων περιφερειών της χώρας να συνυπογράψουν το παρόν .

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς που επιλέχθηκαν για την συνάντηση να αποδεχθούν την πρόσκληση και να συμβάλλουν ο καθένας από το μετερίζι του στην επίλυση ενός πολύ σοβαρού προβλήματος. 

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ τον περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο έστω και την ύστατη ώρα να ανακαλέσει το αρχικό πρόγραμμα ενισχύσεις των επιχειρήσεων και να  έρθει στην συγκέντρωση με μια πρόταση που θα αποκαθιστά την αδικία.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.          

 

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.

                                    

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΘΑΣΟΥ