Η πολυπλοκότητα της υποβολής της αίτησης για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης» που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οδηγεί τους δικαιούχους να ζητήσουν τη βοήθεια εταιριών συμβούλων επιχειρήσεων για την κατάθεση του φακέλου των δικαιολογητικών που απαιτούνται. Το κόστος για τη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας κυμαίνεται από 150 έως και 500 ευρώ με το ποσό της επιχορήγησης που μπορεί να δικαιούται κάποιος να μην ξεπερνά τις 2.000 ευρώ. 

 

 

γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

 

Κι ενώ οι διαφημίσεις των εταιριών που αναλαμβάνουν την προετοιμασία των φακέλων των δικαιούχων επαγγελματιών κατακλύζουν το διαδίκτυο ταυτόχρονα αυξάνονται και οι φωνές που επισημαίνουν πως είναι ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜΘ που δεν επέλεξε ένα πιο απλό σύστημα για την υποβολή της αίτησης. Όπως λένε οι επαγγελματίες θα μπορούσε να είναι μια πολύ απλή και φθηνή διαδικασία προκειμένου τα λεφτά να πάνε για τον σκοπό τον οποίο διατίθενται. 

 

 

Μάρκος Δέμπας: «Προσοχή στους επιτήδειους» 

 

«Περιμένουμε να δούμε πως θα γίνεται η διαδικασία της υποβολής της αίτησης διότι, παρά τα όσα ακούγονται, το σύστημα για την υποβολή των αιτήσεων δεν έχει ανοίξει», αναφέρει στο KavalaNews ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και σύμβουλος επιχειρήσεων Μάρκος Δέμπας. 

 

«Εμείς θα ζητήσουμε η υποβολή της αίτησης, τουλάχιστον για τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, που στην ουσία θα πάρουν ένα επίδομα να είναι μια απλή διαδικασία όπως κάναμε την αίτηση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Θα μπορούσε να είναι κάτι απλό ώστε αυτός που δικαιούται 2.000 ευρώ να μην χρειάζεται να δώσει τα ποσά που ακούω για να κάνει την αίτησή του. Σαν πρόεδρος του Επιμελητηρίου το θεωρώ απαράδεκτο. Εννοείται πως όταν κάποιος σύμβουλος ή λογιστής εργαστεί για να ετοιμάσει φακέλους με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται πρέπει και να πληρωθεί. Θεωρώ όμως υπερβολικό για ένα επίδομα των 2.000 ευρώ ο επαγγελματίας να πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για βοήθεια. Πρέπει η διαδικασία να είναι απλή να μπορεί να την κάνει ο ίδιος. Επιπλέον οι επαγγελματίες πρέπει να είναι προσεκτικοί διότι τις τελευταίες ώρες εταιρίες διαφημίζουν ή παίρνουν και τηλέφωνα τους επαγγελματίες για να τους πουλήσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία ενώ αφενός η πλατφόρμα για τις αιτήσεις δεν έχει βγει ακόμα στον αέρα και αφετέρου δίνονται λάθος πληροφορίες στα μέλη μας για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Τόνισε πάντως πως στόχος του Επιμελητηρίου είναι η διαδικασία να απλουστευθεί ώστε να είναι εύκολη για την κατάθεση των αιτήσεων.