Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη για την Τρίτη (9/10) απευθύνουν Σωματεία της Καβάλας για την "υπεράσπιση της υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι αποκλειστικά στα δικά μας χέρια", όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. 

 

Αναλυτικά: 

 

"Δεν περνάει μέρα που η κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι για το μόνο που νοιάζεται είναι για τη διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

 

Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε όλους τους χώρους εργασίας έχει τη  σφραγίδα  κυβέρνησης και εργοδοσίας.

 

 Η επίκληση της ατομικής ευθύνης, το εκβιαστικό δίλλημα  “αυτοπροστασία ή καραντίνα” καθώς και οι παραινέσεις για “εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων δυσκολιών”, πακέτο με την καταστολή απέναντι σε όσους τολμούν να σπάσουν το σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν  είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση, το κράτος, δε θέλουν και δε μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης.

 

Τη μόνη  ευθύνη που είναι ανάγκη να πάρουμε και θα την πάρουμε, είναι, να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.  Να βροντοφωνάξουμε  ότι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει πολλά και δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ξανά. Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με την υγεία μας και τα δικαιώματα μας, την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση και τα κυρίαρχα δικαιώματα μας να εκχωρούνται ως αντάλλαγμα στο ιμπεριαλιστικό παζάρι στην περιοχή.

 

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς και υγειονομικούς, μαθητές, φοιτητές, γονείς, που αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο, μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και του εισοδήματος λαού και εργαζομένων, μέτρα προστασίας της υγείας και της μόρφωσης των παιδιών μας.

 

Δεν είναι μονόδρομος η σαπίλα και η βαρβαρότητα  που ζούμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση.

 

Κάνουμε το βήμα και  δυναμώσουμε τον αγώνας μας. Διεκδικούμε μαζικά, μαχητικά  όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια. 

  

Στοχεύουμε τον πραγματικό ένοχο των όσων βιώνουμε, τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις και δυναμώνουμε το μέτωπο μας απέναντι τους.

 

Απαιτούμε:

 

• Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.

 

• Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους.

 

• Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών.

 

• Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

 

• Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

 

• Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης εργασίας.

 

• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 

• Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

 

• Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα".

 

• Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

• Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.