Ο Μάριος Γιαννάκου με καταγωγή από την Δράμα έκανε πραγματικότητα το όνειρο της 22χρονης φοιτήτριας Ελευθερίας Τόσιου, να βρεθεί στην κορυφή της Ελλάδας και οργάνωσε μια ξεχωριστή ανάβαση.

 

Ο Μάριος μαζί με την ομάδα του έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης, με τον ίδιο να μεταφέρει την πλάτη του την Ελευθερία και στις 09:02 σήμερα (5/10) το πρωί πάτησαν στην κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.917 μέτρα.

 

 «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο»

 

«Η ώρα είναι 09:02. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας», έγραψε ο Μάριος Γιαννάκου στον λογαριασμό του στο facebook μαζί με μία φωτογραφία από τη βουνοκορφή του Ολύμπου. Εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνική δικτύωσης, σε όλη τη διάρκεια της πορεία μέχρι την κορυφή τούς δίνουν κουράγιο, και δύναμη.

 

Ο Μάριος Γιαννάκου γνώρισε την Ελευθερία πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το ethnos.gr, σε ένα καφέ που διατηρεί κοινή τους φίλη στην πόλη της Δράμας. Ο Μάριος μιλούσε για τα κατορθώματα του και τότε η Ελευθερία του είπε πως θα ήθελε κάποτε να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου. Ετσι ξεκίνησε η κουβέντα και σήμερα έγινε πράξη το όνειρο της.

 

Η Ελευθερία φοιτήτρια της βιολογίας με κινητικά προβλήματα, ήταν διστακτική στην αρχή αλλά ο Μάριος κατάφερε να την πείσει και έτσι σήμερα το πρωί έκαναν πραγματικότητα το ξεχωριστό εγχείρημα τους που πραγματικά συγκινεί το πανελλήνιο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσπάθεια τους υποστήριζε ομάδα ειδικών ορειβατών, γιατρών, μετεωρολόγων αλλά και δύο πεζοναύτες. 

 

Ο αθλητής υπεραποστάσεων που έχει περπατήσει στην Ανταρκτική, στην έρημο και στη ζούγκλα, ανέβηκε στον Όλυμπο για 51η φορά, πιο μοναδική όπως από ποτέ.