Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης υπέγραψε την πράξη κύρωσης του αναδασμού του Αγροκτήματος Λιθοχωρίου – Νέστου - Καβάλας και πλέον ξεκινά η διαδικασία παραχώρησης των τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους.

 

Μετά την υπογραφή της κύρωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Με την πράξη κύρωσης του αναδασμού που σήμερα ολοκληρώθηκε γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών για τους κατοίκους της παραπάνω περιοχής.

 

Με την πράξη αυτή πλέον οι αγρότες θα έχουν ολοκληρωμένο κλήρο και θα μπορούν ευκολότερα να ασκούν τις αγροτικές τους δραστηριότητες και με μειωμένο κόστος παραγωγής. Η πράξη αναδασμού είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, για αυτό και ήταν χρονοβόρα.

 

Παρόλο αυτά οι υπηρεσίες μας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί ο εν λόγω αναδασμός, καθώς η πράξη αναδασμού είναι αναγκαία για να μπορεί να υπάρχει μια ολοκληρωμένη έκταση σε κάθε δικαιούχο, ούτως ώστε να την εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε και με άλλες πράξεις και έργα αναδασμού σε πολλές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας».