45 οικογένειες από την Καβάλα, κατάφεραν μέσω του συλλόγου «ΠΝΟΗ», να παραλάβουν σχολικά είδη. Τα φροντιστήρια συνεχίζονται, με νέα δεδομένα λόγω πανδημίας. Οι φοιτητές και τα σπουδαστικά επιδόματα.

 

Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος , σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα νέων Action Team, καθώς και με μεμονωμένους πολίτες και συλλόγους συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα σχολικών, όπως τσάντες, μολύβια, τετράδια.

 

«Επειδή οι λίστες που δίνουν οι δάσκαλοι και τα σχολεία είναι αρκετά μεγάλες σε όσα από τα παιδιά δεν μπορέσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους, δώσαμε δωροεπιταγές από βιβλιοπωλεία της πόλης μας και πήγαν οι οικογένειες και ψώνισαν», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου, Ιωάννα Χατζηβαρύτη.  

 

Οι δράσεις της ΠΝΟΗΣ είναι συνεχείς και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Επίσης λειτουργεί το τμήμα κοινωνικών λειτουργών κατόπιν ραντεβού και όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο.

 

Σε ότι αφορά το κοινωνικό φροντιστήριο, φέτος εξαιτίας της πανδημίας αλλάζουν τα δεδομένα, διότι ο χώρος του συλλόγου δεν είναι ο πλέον κατάλληλος. Ωστόσο τα παιδιά του συλλόγου θα μπορούν να κάνουν μαθήματα τα οποία θα είναι δωρεάν σε άλλα φροντιστήρια της πόλης, ενώ αυτά είναι κυρίως Β’ και Γ’ λυκείου.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος στο πανεπιστήμιο κατάφεραν να περάσουν τρεις μαθητές, και φτάνουν σύνολο του 9, όπου δίνονται και τα αντίστοιχα σπουδαστικά επιδόματα.