Τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη πήγαν να συναντήσουν το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Ελευθερούπολης στο Δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους σχετικά με τη διαχείρηση της πανδημίας στα σχολεία. 

 

Σε ανάρτησή του στα Κοινωνικά Δίκτυα ο Φίλιππος Αναστασιάδης έγραψε

 

Δέχθηκα σήμερα στο Δημαρχείο τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ελευθερούπολης, του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης και του Γυμνασίου Ελευθερούπολης. Σε συνάντηση που είχα με αντιπροσωπεία τους, άκουσα τα αιτήματα που με ωριμότητα κατέθεσαν οι μαθητές και έχουν να κάνουν με τον συνωστισμό στα τμήματα των σχολείων αλλά και στα μαθητικά λεωφορεία, όπου αναγκαστικά δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις, αλλά και με την πρωινή προσευχή η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται.

 

Τους ενημέρωσα πως ως Δήμος Παγγαίου ασκούμε πιέσεις από κοινού με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για να πραγματοποιούνται περισσότερα μαθητικά δρομολόγια, ενώ και για τα πολυάριθμα τμήματα έχουμε καταθέσει προτάσεις για αποσυμφόρησή τους. Τέλος εξέφρασα τη δυσφορία του Δήμου για τη μη πραγματοποίηση προσευχής το πρωί εντός των τάξεων. Ως Δήμος Παγγαίου στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε κάθε σκέψη και προβληματισμό τους ώστε να συνεισφέρουμε στην επίτευξη λύσεων.