Την παραλία μπροστά από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου όπου λειτουργεί η Δομή φιλοξενίας προσφύγων καθάρισαν το πρωί της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου πάνω από δέκα φιλοξενούμενες γυναίκες με την προτροπή του Διεθνούς Οργανισμού μετανάστευσης.

Για κάποιες ήταν δεύτερη φορά που συμμετείχαν σε εθελοντικό καθαρισμό της συγκεκριμένης παραλίας όπου οι περισσότεροι πρόσφυγες από το Ασημακοπούλου κολυμπούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο ΔΟΜ προμήθευσε τις γυναίκες με γάντια και σακούλες ενώ όλες φορούσαν μάσκα. Μαζί τους ήταν και δυο άνδρες που φιλοξενούνται στη Δομή οι οποίοι καθάριζαν και οι ίδιοι αν και η δράση αφορούσε αποκλειστικά γυναίκες στην προσπάθεια του Οργανισμού να τους δώσει πρωτοβουλία να κάνουν κάτι μακριά από τους οικείους τους.

Τις γυναίκες συνόδευσε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Δομής στο Ασημακοπούλου Κατερίνα Κακιλή και η εργαζόμενη στον ΔΟΜ Λιάνα Χατζηεγεωργίου. Είχε πορσκληθεί και ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ο οποίος ζήτησε από τον αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη να τον αντικαταστήσει λόγω φόρτου εργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Σταυρίδης η δράση γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας αν και δεν χρειάστηκε η συνδρομή του για την προμήθεια των υλικών καθαρισμού. Επισήμανε τέλος πως οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με την αγαστή συνεργασία του Δήμου και του ΔΟΜ. 

Δεν έλειψαν πάντως και τα ευτράπελα από δυο, τρεις θαμώνες της παραλίας. Όταν είδαν τις γυναίκες με τις σακούλες επιτέθηκαν με άσχημους χαρακτηρισμούς στον αντιδήμαρχο του δήμου Καβάλας ζητώντας του να τους πει να φύγουν. 

Κάτια Γιαννουκάκου