O  διαγωνισμός φωτογραφίας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. με τίτλο Θάσος, φως και χρώματα», περνά στην ιστορία. Πρόκειται για τον 1ο  Διαγωνισμό  Φωτογραφίας με τη συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί της Θάσου, για τον οποίο ήδη σχεδιάζεται η αναπτυξιακή του συνέχεια και προώθηση του για την επόμενη χρονιά.

 

 

Στο Διαγωνισμό   στάλθηκαν 120 φωτογραφίες από 29 φωτογράφους που συμμετείχαν, σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες της σχετικής προκήρυξης. Οι φωτογραφίες-πολλές εξαιρετικές- μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του κάθε φωτογράφου, αποτυπώνουν όμορφες στιγμές και εικόνες του νησιού.

 

 

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών έγινε με βάση την σύνθεση, την τεχνική και κυρίως την σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού.  

 

Τα μέλη της  κριτικής επιτροπής κατά πλειοψηφία, αποφάσισαν να δοθούν 3 βραβεία και 9 έπαινοι ως εξής:

 

Α’ Βραβείο: Σινάθης Στράτος

Β’ Βραβείο: Ηλιάδης Αχιλλέας

Γ’ Βραβείο: Γεωργακούδη Θεοδώρα

 

                Έπαινοι:    

                

1.         Πλιάτσικας Μάριος

2.         Τεκίδης Λάζαρος

3.         Σινάθης Στράτος

4.         Σαλονικιός Στράτος

5.         Κανέλλη Τζένη

6.         Ηλίας Ιωάννης

7.         Τσίπος Γιώργος

8.         Φειδοπούλου Βασιλική

9.         Ευαγγελίδης Χαράλαμπος

 

 

Επίσης έχουν επιλεγεί ακόμη 18 φωτογραφίες για την έκθεση   με τίτλο «Θάσος , φως και χρώματα», που θα αφορά το διαγωνισμό με θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθεί από τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

 

Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει  όλους  τους φωτογράφους  για τη συμμετοχή τους. Πέρα από την  αξιολόγηση, η  συμμετοχή και  η κάθε φωτογραφία  που κατατέθηκε αποτελεί τον καλύτερο έπαινο για το δημιουργό της. Η συμμετοχή τους αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για την εξέλιξη και βελτίωση  του Διαγωνισμού. Επίσης συγχαρητήρια και ευχαριστίες  αξίζουν και στα μέλη  της κριτικής επιτροπής για τη δύσκολη, κοπιαστική  και εθελοντική εργασία τους, αποτελούμενη από τους : 

Κατσάγγελο Γιώργο, Καθ. Φωτογραφίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π. Θ., ως Πρόεδρο, 

 

και μέλη τους : 

 

Μυτιληνιό Γεώργιο, Φωτογράφο, τακτικό μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας», MFIAP-GMHPS-PSA* EsHPS, 
Ζήδρου Θέμιδα, Φωτογράφο 
Καΐδη Νικόλαο, Φωτογράφο. 

 

Οι σχετικές απονομές των Βραβείων και των Επαίνων, όπως και  η ανακοίνωση των φωτογραφιών, (και των δημιουργών τους), που  θα συμπεριληφθούν στην ομώνυμη έκθεση, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της τελετής λήξης του καλοκαιρινού "Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020",  που  μεταφέρεται στο επόμενο Σάββατο  19 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Καλογερικό.

 

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τα  ισχύοντα σχετικά πρωτόκολλα, και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ