Ένα αγροτικό αυτοκίνητο με καρότσα άρχισε να τσουλάει από την οδό Ομονοίας, στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς, στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά στην Καβάλα. Δεν μπορούσε να το σταματήσει κανείς. 

 

Το αυτοκίνητο διέσχισε την διασταύρωση Παύλου Μελά και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σταμάτησε λίγα μέτρα πιο κάτω, πριν από την οδό Κωστή Παλαμά

 

Οι φωνές όσων βρίσκονταν εκεί και η αναστάτωση που προκλήθηκε, ειδοποίησαν εγκαίρως όσους ήταν κοντά. Αρκετοί όμως παρακολουθούσαν το περιστατικό ενώ έπιναν τον καφέ τους, χωρίς να είναι βέβαιοι για όσα βλέπουν.  

 

Το όλο σκηνικό διήρκεσε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, στα οποία πολλά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μάλλον από θαύμα. 

 

Το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει από το σημείο που ήταν σταθμευμένο και λόγω της κλίσης του δρόμου δίπλα από την Τράπεζα της Ελλάδος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Παρέσυρε τραπεζοκαθίσματα, μια ζαρντινιέρα αλλά και μια κολώνα φωτισμού. Όλα αυτά, σιγά σιγά, μείωσαν και την ταχύτητά του. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

του Μάκη Καρολίδη

 

 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, την ώρα που στην αγορά βρισκόταν πολύς κόσμος.

 

Εκτιμάται ότι λύθηκε το χειρόφρενο του παρκαρισμένου οχήματος κι έτσι αυτό άρχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του. 

 

Οι επαγγελματίες της περιοχής καταμετρούν τις ζημιές στις επιχειρήσεις τους ενώ η Τροχαία Καβάλας διενεργεί την σχετική προανάκριση.