Δυνατότητα περιορισμού ωραρίου λειτουργίας κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου. 

 

«Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας είναι ο εφησυχασμός», υποστήριξε προσθέτοντας ότι «κύρια πηγή ανησυχίας είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου και ο συγχρωτισμός». Ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 5/8 απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 23:00 έως τις 07:00 ενώ από 16/8 όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά θα μπαίνει σε επταήμερη κατ' οίκον καραντίνα. 

 

Σε ότι αφορά τους ελέγχους ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως αυτοί δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και αποσαφήνισε ότι χρειάζεται η συνεργασία της κοινωνίας καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε παραλία και κάθε εκδήλωση. 

 

«Έχουμε να αντιπαλέψουμε συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.    

 

Σε ότι αφορά τον Δεκαπενταύγουστο, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι «το Πάσχα κάναμε πιο δύσκολα πράγματα» ενώ σημείωσε πως παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι 31/8, στο χώρο τέλεσής τους, αλλά και στο χώρο δεξίωσης. 

 

Με αφορμή το περιστατικό της Καβάλας, όπου εντοπίστηκαν περί τα 35 κρούσματα σε εργαζόμενους κρεατοβιομηχανίας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εντατικούς ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων. Στον ελεγκτικό μηχανισμό εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ

 

Παράλληλα έκανε λόγο για πιθανό περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα.   

 

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους και για τους πολίτες σε:

 

Χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό (δημόσιους και ιδιωτικούς)

 

ΜΜΜ (λεωφορεία, πλοία κλπ) 

 

Σούπερ μάρκετ

 

Νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία

 

Κομμωτήρια

 

Ασανσέρ

 

Καταστήματα λιανικής

 

Εκκλησίες

 

Επίσης, υποχρεωτικά πρέπει να φορούν μάσκα οι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε γυμναστήρια.

 

Τέλος, υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.